„NOAPTE BUNĂ, TĂTICULE !”, PREMIERĂ LA TEATRUL MUNICIPAL „MATEI VIȘNIEC”

”Pentru că de Sânziene sărbătorim Zilele Sucevei, ne face o deosebită plăcere să oferim publicului, în mod gratuit, spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, care este o adaptare după „Joyeuses Pâques” de Jean Poiret, montat de Alexandru Grecu, cunoscut și apreciat regizor din Chișinău” se arată într-un comunicat de presă transmis de instituția teatrală suceveană. „O comedie spumoasă, despre micile noastre slăbiciuni, în acest secol grăbit. O poveste despre dragoste și trădare, despre infidelitate și devotament, despre triunghiul clasic (el, ea și amanta), ce ne violează spațiul nostru conjugal, despre inocență și imoralitate, în fine e despre noi, consumatorii de cultură. O comedie subtilă și foarte actuală, servită lejer, cu mult umor și scene destul de picante, ancorate în lumea sentimentelor umane ” afirmă regizorul Alexandru Grecu.

Echipa de producție:

Regia: Alexandru Grecu
Autor: adaptare după Jean Poiret
Traducere: Ion Diviza
Costume: Ecaterina Mihalache
Coregrafia: Dumitru Tanmoșan
Regie tehnică: Vili Duțu

Distribuția:
Sophie – Diana Lazăr
Ștefan – Răzvan Bănuț
Julie – Ioana Nichita
D.na Valter – Sebastian Bădărău
Dl.Valter – Alexandru Marin
Frederic – Bogdan Amurăriței
Marlene – Delu Lucaci
Alexandru Grecu este un cunoscut regizor din Republica Moldova, director al Teatrului Național Satiricus I.L. Caragiale Chișinău. De-a lungul carierei sale, regizorul a obținut multiple distincții, iar în 2010 titlul onorific de Artist al Poporului. Regizorul Alexandru Grecu a primit de asemenea, Marele Trofeu Thalia – 2000 și titlul Cel mai bun spectacol al anului pentru spectacolul Maestrul și Margarita , în cadrul Galei Premiilor UNITEM- spectacol pe care sucevenii l-au putut vedea în cadrul festivalului nostru, Zilele Teatrului Matei Vișniec Suceava, ediția 2018. În calitatea sa de director artistic şi prim-regizor al Teatrului Național Satiricus „I. L. Caragiale” din Chișinău, dar şi în cea de preşedinte al Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), Alexandru Grecu organizează mai multe manifestări culturale de anvergură.
Jean Poiret este un renumit actor, scenarist și scriitor de origine franceză.
Dintre piesele sale de teatru amintim: La Cage aux Folles, Joyeuses Pâques, C’est encore mieux l’après-midi.

Please follow and like us:

One thought on “„NOAPTE BUNĂ, TĂTICULE !”, PREMIERĂ LA TEATRUL MUNICIPAL „MATEI VIȘNIEC”

 • 4 iulie 2018 la 19:47
  Permalink

  Minunat! Dar romanii iubesc foarte mult sportul.
  Tenisul – un sport care ii bucura pe romani când pierde Wozniaki.
  Fotbalul – un spor in care romanii exceleaza. N-au luat nici un gol la Mondialul din Rusia si este absolut cert ca nici nu vor lua.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *