Noi conflicte în cătunul de romi din Mironu – Valea Moldovei. O femeie lovită cu un lemn în nas, un tânăr lovit de taică-su la beție, apeluri la 112 ce au trebuit rezolvate de polițiști

Nu trece o săptămână în care polițiștii să nu fie solicitați să intervină pentru a calma spiritele în de-acum celebrul cătun de romi Mironu din comuna Valea Moldovei. Familiile Plai, Troia și Turu se luptă pentru supremație, se înrudesc una cu cealaltă, se pupă, se bat și după aceea se reclamă unii pe alții la Poliție. Tot mai des de când au descoperit că pot apela la orice oră numărul unic de urgență 112 și în mod sigur, va veni un polițist cu care apelantul speră să-l pună la punct pe inamic.

Desigur, acest gen de demers are ca rezultat un dosar penal care se adună pe teancul sutelor de dosare instrumentate din categoria scandalului între romii de la Mironu.

La 28.01.2020, după ora 18.00, Plaiu Alina, de 31 ani, din satul Mironu, comuna  Valea Moldovei, a sesizat prin 112 faptul că a fost agresată.

Femeia a fost identificată la domiciliul său, ea declarând că în urma unui scandal ce a avut loc între ea, concubinul său, Troia Romică Petrică pe de o parte și Troia Gheorghe Vasile și concubina acestuia, Plai Gheorghina, de 37 ani, din aceeași localitate, de cealaltă parte, a fost lovită cu un lemn în zona nasului de către Plai Gheorghina.

În urma leziunilor suferite, Plaiu Alina  a solicitat o ambulanță la fața locului care a transportat-o la Spitalul orășenesc Gura Humorului.

Cu privire la agresiunea ce a avut loc, a fost audiat în calitate de martor ocular Plai Constantin, care a declarat că pe timpul scandalului ce a avut loc între Troia Romică Petrică și Plai Gheorghina, aceasta din urmă, aruncând cu un lemn înspre Troia Romică Petrică, a lovit-o, neintenționat, pe Plaiu Alina, care se afla în spatele acestuia, în zona nasului, provocându-i leziuni.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Lovirea sau alte violențe”.

Cu doar câteva ore înainte, înainte de 15.00,  în aceeași localitate,   Turu Ionel, de 25 ani, din a sesizat prin 112 faptul că tatăl său, Turu Valentin, de 49 ani, din aceeași localitate, l-a lovit.

S-a stabilit că la 28.01.2020, în jurul orelor 14:00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și în urma unor discuții contradictorii cu tatăl său, Turu Ionel a fost lovit de către acesta.

Turu Ionel a refuzat transportul la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri de specialitate și nici nu prezenta urme vizibile de violență.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,violență în familie”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *