Noi investiții în sănătatea suceveană, spital de copii, institut oncologic, secție de chirurgie cardiovasculară, rezidențiat la spitalul din Suceava, obiective discutate și aprobate după întâlnirea dintre Gheorghe Flutur și directorului Vasile Râmbu cu ministrul Sănătății

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur împreună cu managerul  Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, au avut o întâlnire cu ministrul sănătății, Victor Costache.

Flutur a transmis că a fost o întâlnire excelentă, în cadrul căreia s-a discutat despre patru puncte importante pentru județul Suceava:

1. Aprobarea a 70 de posturi pentru rezidențiat la Spitalul Județean de Urgență Suceava

2. Construirea unui Spital de copii, cu 250 de paturi, un proiect de 100 milioane de Euro

3. Înființarea unui Institut oncologic la Suceava

4. Înființarea secției de chirurgie cardiovasculară

Obiectivele asupra cărora s-au purtat astăzi discuții sunt incluse în strategia de dezvoltare a infrastructurii din domeniul sănătăţii din judeţul Suceava.

”Am abordat problema pregătirii de medici rezidenți în SJU Suceava, construcția unui spital pentru copii, construcția secției de oncologie și amenajarea, prin supraînălțarea corpului E, a secțiilor de chirurgie vasculară și neurochirurgie, creându-se premisele înființării secției de chirurgie cardiovasculara.

În ceea ce privește medicii rezidenți s-a aprobat ca de anul viitor un număr de 70 de medici rezidenți să se pregătească în SJU Suceava, iar în acest sens Consiliul Județean Suceava urmează să modifice organigrama SJU Suceava. Salut inițiativa ministrului Victor Costache de a aproba ca medicii rezidenți să-și desfășoare rezidențiatul la Suceava. Este o recunoaștere a SJU Suceava. Alocarea acestor posturi reprezintă un avantaj mare pentru pacienți, pentru buna pregătire a medicilor rezidenți din care mulți vor rămâne angajați ai Spitalului Județean Suceava. În felul acesta Spitalul Județean Suceava devine, practic, un spital-școală”. a spus Flutur.

Ministrul Sănătății a fost plăcut impresionat de proiectul construcției unui spital de copii în Suceava, care să se adreseze unei populații de 1,3 milioane de locuitori, în special județele Suceava și Botoșani. Gheorghe Flutur a precizat că există atât terenul cât și proiectul pentru noul spital de copii. Acesta va avea o capacitate de 200-250 de paturi și va costa 90-100 de milioane de euro. Ministrul Sănătății a apreciat curajul și prezentarea bine argumentată a echipei manageriale de la Suceava și a spus că pentru un astfel de proiect și o astfel de abordare nu poate spune ,,nu”. În ceea ce privește construcția unei secții de oncologie, ministrul Sănătății a spus că e nevoie chiar de Institut Oncologic la Suceava. Totodată, ministrul a aprobat și investiția pentru realizarea secției de Chirurgie vasculară și neurochirurgie, cu 50 de paturi, aceasta fiind premisa pentru o secție de chirurgie cardio-vasculară.

Urmează să demarăm procedurile, să trecem la treabă, a transmis Flutur.

Please follow and like us:

One thought on “Noi investiții în sănătatea suceveană, spital de copii, institut oncologic, secție de chirurgie cardiovasculară, rezidențiat la spitalul din Suceava, obiective discutate și aprobate după întâlnirea dintre Gheorghe Flutur și directorului Vasile Râmbu cu ministrul Sănătății

  • 13 decembrie 2019 la 17:39
    Permalink

    Bravo, domnilor. 100 de puncte! sa dea Dumnezeu sa se si faca toate astea.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *