Noi recorduri coronavirus în județ: 877 cazuri de coronavirus în evoluție în județul Suceava, incidența cumulată a cazurilor de infectare – 1,15 la mia de locuitori. Cu pași repezi spre noi restricții

Astăzi  în județul Suceava sunt 877 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

La nivelul județului nostru, incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 1,15 la mia de locuitori. Ieri erau 783 de cazuri în evoluție și o incidență de 1,02 la mia de locuitori. În acest ritm, fără analize  prea multe, se poate preconiza că în județul Suceava, până la sfârșitul săptămânii se va ajunge la o incidență în ansamblu de 1,5 la mia de locuitori, ceea ce va presupune luarea unor măsuri de restricție pentru toate localitățile din județ, asemănătoare celor care au fost luate deja în localități unde s-a depășit această cifra.

Dacă situația se va deteriora în același ritm,  într-o săptămână sau două se va putea ajunge la al treilea scenariu, cel roșu, cu peste 3 cazuri în evoluție în ultimele 14 zile la mia de locuitori, ceea ce va însemna punerea în practică a unor măsuri și mai drastice, în apropiere de carantinarea pe care mulți dintre suceveni au trăit-o deja în primăvară.

Dacă atunci se putea invoca necunoașterea, dificultatea de a te obișnui cu noile reguli după mai multe luni de trai cu noul coronavirus în jur, acum, după ce toate canalele de informare, guvernamentale, neguvernamentale, prin  afișaje stradale, prin viu grai, online,  prin mass media  etc. au căutat să explice populației care sunt riscurile la care se expune fiecare om în  parte dar și riscurile la care îi expun cei care un respectă regulile impuse pe ceilalți din apropierea lor, nu mai există explicații pentru indolența, bravada, lipsă de empatie, neglijența, disprețul pe care îl manifestă o parte din populația Sucevei în raport cu cei din jur.  

Astăzi, 14.10.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 6014 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 30 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 28 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 552 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 154 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 77 pacienți sunt în zona tampon și 321 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 154 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 76 prezintă forme medii ale bolii;

– 14 prezintă forme ușoare,

– 50 prezintă forme severe;

– 14 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 1 pacient este ventilat mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 370 de paturi libere din care 62 pentru pacienți Covid-19, 189 în sectorul Non-Covid și 119 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 22 ventilatoare libere din care 6 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 77 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 61072, în ultimele 24 de ore fiind testate 771 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 460 de persoane. De asemenea în izolare la domiciliu se află 295 de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 19 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 24 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 18 au sub zece cazuri în evoluție iar 15 au peste zece cazuri în evoluție.

Instituția prefectului – Județul Suceava, a revenit cu apelul către suceveni de respectare a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus:

 Facem un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi de respectare a restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!

EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *