Noile măsuri de limitare a extinderii pandemiei Covid – 19, în localitățile din județ. Hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Lista localităților cu incidența cea mai mare a îmbolnăvirilor

În Ședința extraordinară de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de urgență s-au luat noi măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava în contextul pandemiei COVID – 19.

A fost prezentată membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Suceava analiza realizată în contextul epidemiologic actual, fiind prezentate statisticile zilnice privind incidența cazurilor pozitive COVID-19 la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Suceava la mia de locuitori.

S-au prezentat cu precădere situațiile din municipiile Suceava (2,56), Vatra Dornei (2,18), orașelor Frasin (1,52), Gura Humorului (1,79), Siret (2,74), respectiv la nivelul comunelor Bălăceana (2,71), Bălcăuți (1,89), Cacica (1,84), Calafindești (2,70), Comănești (1,64), Dărmănești (1,52), Dorna Arini (1,70), Fundu Moldovei (2,79), Grămești (1,72), Iacobeni (2,44), Ipotești (2,42), Pojorâta (4,06), Sadova (1,56), Șcheia (2,02) și Todirești (6,69), cifrele indicând incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus la mia de locuitori.

S-a hotărât că este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stațiile de autobuz, peroane și alte asemenea), espanadele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale, comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ, până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii, în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava.

Organizarea și desfășurarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Suceava, Vatra Dornei, orașele Frasin, Gura Humorului, Siret,  comunele Bălăceana, Bălcăuți, Cacica, Calafindești, Comănești, Dărmănești, Dorna Arini, Fundu Moldovei, Grămești, Iacobeni, Ipotești, Sadova, Șcheia.

Organizarea și desfășurarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, cu excepția celor menționate  mai înainte și a comunelor Pojorâta și Todirești, unde astefel de evinemte nu sunt premise din cauza ratei mare de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, în spații deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

Activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă în comunele Pojorâta și Todirești.

Activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 30% a  din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Suceava, Vatra Dornei, orașele Frasin, Gura Humorului, Siret, comunele Bălăceana, Bălcăuți, Cacica, Calafindești, Comănești, Dărmănești, Dorna Arini, Fundu Moldovei, Grămești, Iacobeni, Ipotești, Sadova, Șcheia.

Activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 50% a  din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, cu excepția celor menționate anterior.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în comunele Pojorâta și Todirești.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a se depăși 30% a  din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Suceava, Vatra Dornei, orașele Frasin, Gura Humorului, Siret,  comunele Bălăceana, Bălcăuți, Cacica, Calafindești, Comănești, Dărmănești, Dorna Arini, Fundu Moldovei, Grămești, Iacobeni, Ipotești, Sadova, Șcheia.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 50% a  din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, cu excepția celor menționate anterior.

În situația în care operatorii economici prevăzuți în  articolele precedente  este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Structurile județene aparținând Ministerului Afacerilor Interne, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Inspectoratul Teritorial în Muncă Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava vor intensifica activitățile de control în cadrul operatorilor economici HORECA, piețe, târguri, mijloace de transport în comun, perimetrele unităților şcolare, respectiv alte spații și domenii de activitate pentru care s-au stabilit măsuri restrictive în H.G. nr. 856/2020, conform atribuțiilor stabilite de legislația incidentă prevenirii și gestionării riscului epidemiologic.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *