Administratie

NOU REGULAMENT PENTRU PUBLICITATEA STRADALĂ ÎN SUCEAVA. NU SUNT PERMISE PANOURI PUBLICITARE LA MAI PUȚIN DE 150 DE METRI DE LA INTRAREA RESPECTIV IEȘIREA DIN INTERSECȚII

În ședința de joi, 30 august a.c. a Consiliului Local Suceava ar urma să se aprobe Regulamentul local de publicitate privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate în municipiul reședință de județ.

Potrivit expunerii de motive semnate de primarul Ion Lungu, acest regulament va stabili care sunt zonele de publicitate restrânsă și care sunt zonele de publicitate lărgită, care sunt categoriile de mijloace de publicitate admise pentru fiecare dintre aceste zone, regulile generale privind stabilirea și amplasarea mijloacelor de publicitate în teritoriul administrativ al municipiului Suceava.

Anterior, firmele de publicitate care își desfășoară activitatea în municipiu au făcut o serie de observații în cadrul consultării publice care a avut loc.  Una dintre acestea viza o prevedere din articolul 27, alin.5 din Ordonanța nr. 43/1997 privind regimul drumurilor  care stabilește că în localitate  este interzisă amplasarea panourilor publicitare la o distanță  mai mică de 150 de metri de la intrarea, respectiv ieșirea din intersecții, operatorii din branșă apreciind că această prevedere se aplică doar pentru drumurile administrate de CNAIR sau a Ministerului Transporturilor. Serviciul de specialitate din Primărie a apreciat însă că această observație nu este justificată, pentru că aceeași ordonanță precizează încă din primul articol că prevederile conținute se aplică integral tuturor drumurilor publice și, parțial, drumurilor de utilitate privată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *