Nouă persoane venite pe la Nădlac intră azi în carantină în Suceava. În județ sunt pregătite pentru carantină, în acest moment, 92 de locuri în nouă locații, toate aparținând unor autorități sau instituții publice.

Astăzi la Instituția Prefectului Suceava s-a desfășurat o conferință de presă în care au fost prezentate măsurile luate pentru județul Suceava,  în contextul extinderii infectării cu noul coronavirus COVID 19 și a prevederilor hotărârilor luate de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Cea mai mare parte a discuțiilor au fost purtate pe tema carantinării persoanelor care vor necesita acest demers în județul Suceava.

Prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan a făcut precizarea că în acest moment există 92 de locuri pregătite în nouă locații, toate aparținând unor autorități sau instituții publice din județ, unde sunt asigurate condiții conforme de cazare și masă.

Astăzi urmează să fie introduse, în două etape, 9 persoane, 4 pasageri și 5 șoferi, intrați în țară pe la Nădlac, toate persoanele cu domiciliul în județul Suceava. Toate cele 9 persoane se află în drum spre locul de carantină și vor fi preluate de echipajele de specialitate.

De asemenea s-a adus în discuție respectarea autoizolării și izolării la domiciliu a celor veniți din zonele de risc, prefectul menționând că nu sunt probleme de părăsire a acestor locații, până la acest moment.

Moldovan a menționat un singur caz care a fost mediat imediat, al unui tânăr care dorea să participe la un examen pentru permis de șofer, tânărului fiindu-i explicate împrejurările și măsurile care se pot lua, acesta rămânând la domilciliu.

Alte subiecte atinse au făcut referire la decizia Inspectoratului Școlar Suceava de continuare a activității cadrelor didactice și auxiliare și cea a Universității ”Ștefan cel Mare” de a nu suspenda cursurile, prefectul precizând că detalii vor furniza cei în drept în perioada imediat următoare.

Referitor la magazine, supermarketuri și hipermarketuri, prefectul Sucevei a precizat că sunt constituite comisii cu specialiști DSP și DSV care vor verifica operatorii economici.

(foto: Crai Nou)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *