Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

”Noua Platformă Industrială a Sucevei” prezentată de primarul Ion Lungu reprezentanților ambasadelor din 20 de țări, la Forumul de investiții „ROMANIAN INVESTMENT ZOOM FORUM”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a prezentat reprezentanților ambasadelor din 20 de țări viitorul proiect al municipalității – ”Noua Platformă Industrială a Sucevei”, în cadrul Forumului de Investiții „ROMANIAN INVESTMENT ZOOM FORUM”, organizat de AVANGARDE Group, la București. Prin acest proiect se urmărește crearea a mimim  1000 de locuri de muncă pentru suceveni, în următorii 5 ani.

Au participat reprezentanți diplomatici (ambasadori, consilieri economici, secretari de ambasadă) din: Belgia, Elveția, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Turkmenistan, Ungaria, Olanda, Malaezia, Pakistan, Georgia, India, Austria, Bosnia-Herțegovina, Republica Cehă, Indonezia, Nigeria, Egipt, Grecia și Moldova.

De asemenea au participat reprezentanți ai autorităților locale și al mediului de afaceri din România.

”Am prezentat orașul nostru și am pus accent pe proiectul „Noua Platformă Industrială a Sucevei”, care propune realizarea prin asociere a 10 unități industriale din diverse domenii de activitate prin asociere, prin Parteneriat Public Privat, pe modelul proiectului de încălzire a orașului prin înființarea societății Bioenergy, în zona fostei Termica.

Voi propune Consiliului local să cadastrăm 10 suprafețe de teren de câte 10 hectare, cu care municipalitatea să intre în asociere cu potențiali investitori, care trebuie să facă investiții de minim 50 milioane de euro și să creeze minim 100 de locuri de muncă.

Câștigurile municipalității vor fi legate de crearea de locuri de muncă și încasarea de impozit pe salarii, taxe și impozite locale pe proprietate.

De asemenea prin crearea acestor locuri de muncă, dăm o șansă să se întoarcă acasă tineri care sunt plecați azi la muncă in străinătate.

Avantajul investitorilor constă în faptul că vor beneficia de terenuri cu utilități (energie electrică, gaz metan, cale ferată, căi de acces).

La fel de important este că Ruta Alternativă Suceava – Botoșani, care trece pe lângă fosta Termica, iese în DN 29, zona fosta Avicola Burdujeni și se va descărca în Autostrada A7, București-Siret.

Am invitat reprezentanții ambasadelor să facem un Forum de Investiții la Suceava în perioada următoare”, a transmis primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *