Mopan Suceava
Actualitate

Noul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va fi întronizat duminică, 26 iulie, în Catedrala Arhiepiscopală din Suceava

Arhiepiscopul ales al Sucevei şi Rădăuţilor, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, va fi întronizat duminică în noua slujire, anunță agenția de știri a Patriarhiei Române, Basilica.ro.

Ceremonia de întronizare în demnitatea de Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va avea loc în 26 iulie în Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, anunță sursa citată.

Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor în şedinţa de lucru a Sfântului Sinod din data de 21 iulie.

Postul arhiepiscopal a rămas vacant în urma trecerii la Domnul a Arhiepiscopului Pimen care a păstorit Eparhia Sucevei şi Rădăuţilor timp de aproape trei decenii.

Arhiepiscopul ales al Sucevei şi Rădăuţilor s-a născut în Iași, în data de 18 noiembrie 1957. În luna martie a anului 1980 s-a închinoviat la Mănăstirea Putna, iar în anul 1984 a fost tuns în monahism cu numele de Calinic.

În data de 25 martie 1991, PS Calinic Botoșăneanul a fost hirotonit arhiereu în Catedrala mitropolitană din Iași, în demnitatea de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Foto, Basilica.ro, Chichioacă Ștefan

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *