Noul bloc operator al spitalului inspectat de Gheorghe Flutur împreună cu managerul spitalului Alexandru Calancea și directorul medical dr. Mircea Jurchis. 15 septembrie 2020 este data la care constructorul trebuie să finalizeze lucrările

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, însoțit de managerul Spitalului Județean Suceava, Alexandru Calancea și directorul medical dr. Mircea Jurchiș au inspectat astăzi lucrările la noul bloc operator al Spitalului Județean Suceava.

Gheorghe Flutur a făcut precizări referitoare la lucrările care se realizează, la noul bloc operator, în pavilionul D al spitalului nou, unde printr-o supraînălțare, noul bloc operator urmând să aibă o suprafață de 1.100 de metri pătrați. El a spus că în total vor fi patru săli de operații noi. „Spitalul Județean Suceava are acum 15 săli de operații. Și din bani de la Consiliul Județean, adică circa 30 de milioane de lei, se vor face investiții în extinderea blocului operator”, a spus președintele Consiliului Județean.

Flutur a precizat că 15 septembrie 2020 este data la care constructorul trebuie să finalizeze această lucrare. „Este o lucrare foarte delicată pentru că dotările sunt de ultimă generație și se are în vedere în primul rând, în mod special, securitatea pacienților. Este vorba de sisteme de climatizare, de spălare, de dezinfectare a pereților, a instrumentarului, a sălilor, accesul pacienților, accesul materialelor cu care se intervine pentru a fi trimise la sterilizare. Pe mine mă bucură faptul că se vor diversifica intervențiile, fie că vorbim de ortopedie, neurochirurgie sau alte specializări. Era nevoie de alte spații, pentru că la Suceava numărul de pacienți care se operează anual, în medie, s-a dublat față de ce era acum 7 – 8 ani. Dacă aveam 4.500 – 5.000 de intervenții, acum, din evidențele noastre, avem peste 10.000. Sper în revenirea la normalitate a Spitalului Județean Suceava, și nu numai sper, ci luptăm să revenim la normalitate, pentru ca oamenii care au nevoie să fie operați, aici la Suceava, pentru că sunt condiții așa cum am mai arătat și cu alte ocazii. Aceste blocuri operatoare vin în întâmpinarea pacienților și a serviciilor de calitate. Mă interesează calitatea. Finanțarea am asigurat-o la timp”, a spus Gheorghe Flutur.

Managerul Spitalului Județean, Alexandru Calancea, a spus că ceea ce își dorește este revenirea cât mai repede, a spitalului, la normalitate.. „Îmi doresc să reușim să redăm acest spital pacienților non-Covid. Să funcționăm în aceste săli și să devenim un spital de elită. Să revenim acolo unde ne este locul”, a spus dr. Alexandru Calancea.

De asemenea, directorul medical al spitalului, dr. Mircea Jurchis, a spus că investițiile și lucrările la noul bloc operator reprezenta o „necesitate imperioasă în această zonă”, având în vedere că numărul intervențiilor chirurgicale a crescut vertiginos în ultima decadă. „Suntem undeva la peste 10.000 – 14.000 de intervenții chirurgicale. Sperăm din tot sufletul să revenim la ceea ce am fost. Sperăm să oferim cetățenilor acestui județ servicii medicale de calitate, în condițiile în care deplasarea în alte zone pentru tratarea altor patologii se realizează cu foarte mare dificultate. Sperăm să primim pacienții noștri în această construcție minunată, cât mai curând”, a spus directorul medical al Spitalului Județean Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other