Noul cămin cultural de la Izvoarele Sucevei, inaugurat în prezența președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat sâmbătă, 3 august, la manifestările organizate la Izvoarele Sucevei. A fost inaugurat noul cămin cultural și s-au desfășurat mai multe activități în cadrul primei ediție a spectacolului folcloric „Sărbătoare la Izvoare”, ocazie cu care a avut loc și lansarea de carte post-mortem a monografiei „Izvoarele Sucevei – o comună din munții Bucovinei”, ediția a II-a, realizată de regretatul profesor Ion Aflorei.

A fost o participare numeroasă, cu locuitori din Izvoarele Sucevei și din localitățile învecinate, inclusiv din Ucraina. Au fost prezente oficialități locale și județene.

La inaugurarea căminului cultural de la Izvoarele Sucevei Gheorghe Flutur l-a felicitat pe primarul Mihail Mechno și a evidențiat buna colaborare cu conducerea Primăriei Izvoarele Sucevei. Inaugurarea căminului este o bucurie pentru gospodarii de la Izvoare, foarte mulți fiind prezenți la acest eveniment.

Președintele Gheorghe Flutur i-a asigurat de tot sprijinul său nu doar în realizarea activităților culturale.

”Cultură și infrastructură, două domenii cu multe proiecte de care beneficiază cei din zonă. Recent a fost finalizată o lucrare de amploare prin care a fost reabilitat în întregime drumul Pojorâta – Fundu Moldovei – Breaza – Moldova Sulița – Izvoarele Sucevei. Ne pregătim să continuăm până în granița cu Ucraina. Drumul va fi reabilitat și dincolo de graniță, așa cum am aflat chiar de la vecinii ucraineni.

Urmează să continuăm demersurile pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei, pentru a facilita legătura cu regiunea Cernăuți, foarte aproape de Izvoarele Sucevei, şi în continuare spre Transcarpatia. Locuitorii din zonele Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei vor putea ajunge mai ușor în Ucraina. Asta înseamnă şi perspectivă turistică şi relații economice cu Ucraina”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *