Noul prefect al județului Suceava va fi propus de USR. Pe lista scurtă a candidaților: Lorena Buburuzan, Iulian Cimpoeșu și Teodor Matei

Întrebarea care persistă pe buzele tuturor celor interesați de viața politică locală în aceste zile este: cine va fi noul prefect al județului Suceava. Nimeni nu-și mai face iluzii că instituția prefectului ar fi transpartinică, apolitică etc. S-a stabilit deja că funcția de prefect al județului Suceava va fi ocupată de o persoană recomandată de USR – PLUS, tânăra entitate politică care este principalul partener de guvernare a PNL. Sorții politici trași la București au stabilit că la Suceava, județ condus de un președinte PNL,  Prefectura să fie condusă de o persoană recomandată de USR – PLUS.

USR, pentru că această parte a alianței este mai vizibilă la noi în județ, oferind și un viceprimar al municipiului Suceava, este la prima negociere internă de anvergură, pentru desemnarea unui candidat pentru o funcție atât de importantă.

Desigur, în interesul cetățenilor, USR Suceava va trebui să desemneze o persoană  competentă, credibilă și cu poftă de muncă, care să preia de la Alexandru Moldovan frâiele Prefecturii județului.

Sunt astăzi trei nume cu oarece notorietate vehiculate, rezultate din discuțiile interne purtate în cadrul organizației județene USR: Lorena Buburuzan, Iulian Cimpoeșu și Teodor Matei. Cele trei propuneri vor fi discutate la sfârșitul săptămânii în cadrul structurii de conducere de la nivel național a USR – PLUS. Candidatul desemnat în final, va fi prezentat Guvernului pentru validare, iar ulterior, o hotărâre în acest sens va fi semnată de primul ministru și publicată în Monitorul Oficial. Cel mai probabil, numele noului prefect al județului Suceava va fi cunoscut săptămâna viitoare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *