Nu au vrut să recunoască cine a condus o mașină ce a intrat într-un parapet la Siminicea. Amândoi ocupanții automobilului, băuți bine, s-au ales cu dosare penale

Duminică seară, pe la ora 20.40, lucrătorii Poliției orașului Salcea au fost sesizați prin 112 despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale în care a fost implicat un autoturism  marca VW model Golf, pe D.J. 208B, pe raza comuna Siminicea.

La fața locului a fost identificat proprietarul autoturismului în persoana lui R.O., de 41 ani, din municipiul Suceava.

Acesta a declarat că autoturismul a fost condus de prietenul său, H.G., de 42 ani, localnic, care a plecat de la fața locului.

 Autoturismul a fost identificat pe D.J. 208B, în centrul localității Siminicea și prezenta avarii în partea din față în urma coliziunii cu un parapet metalic de pe marginea părții carosabile.

Ulterior a fost depistat și H.G., care se afla la domiciliu și care a declarat că într-adevăr a fost în autoturism la momentul producerii accidentului rutier împreună cu nepoun nepot al său însă amândoi în calitate de pasageri.

Având în vedere declarațiile contradictorii ale celor în cauză și întrucât ambii emanau halenă alcoolică R.O. și H.G. au fost testați cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie la R.O. de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat și la H.G. o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care au fost conduși la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Suceava pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *