Nu contează ce mașină conduci, contează atitudinea, săracilor!

Vai ce minunate sunt aceste telefoane smart! Pot face poze relevante și afișează fix ziua, ora și minutul, când ai dat clic! Astăzi la ora 11.14 a.m., am pozat un VW cu tupeu parcat fix pe trecerea de pietoni de lângă Pepenero, care este lângă magazinul Albina și alte spații publice, inclusiv Casa de Cultură a Studenților. Dar și la un pas de intrarea în parcarea de la Piața Mică, folosită de riverani dar mai ales de vizitatori, fiindcă e moca.
Am scris atunci:
Se poate parca mai bine de atât? Nicicum, dacă vrei să-ți arăți mușchii! Și ce dacă ai o amărâtă de mașină a poporului – VW, iar cel din spate, de peste drum, are ditamai Merțoiu și săracul l-a așezat cuminte, acolo unde trebuie! Atitudinea contează!
Zona Albina, după ce a fost o vreme zona rău famată a turbulenților de cartier, s-a transformat într-un centru de interes real pentru lumea bună, cu galoane, de când cu pizzeria. Iar dacă acolo se adună băieții și fetele, cum să nu vii și tu, să ai ce povesti acasă? N-ai loc de parcare? Cum așa? Cine a pus zebra chiar aici? Primarul? Asta fac eu pe zebra lui!
Scriu acum:
La ora 14.57, trebuind să traversez iar strada, am dat peste o altă provocare, de această dată fix dincolo de trecerea de pietoni. Nu-i albastră, e roșie, dat tot un drac. Iaca poză nouă. Măcar pentru un ipotetic album al pietonilor covârșiți de talentele șoferilor.
Ca să dovedesc într-un fel că nu-s sfântul cartierului, mărturisesc că, doar cu câteva zile în urmă, m-am grăbit să traversez strada pe calea cea mai scurtă înspre piațeta de la magazinul Albina și am dat nas în nas cu o caschetă, o mască și niște ochi mari, încruntați și tăioși de polițistă de la rutieră, care mi-a arătat severă trecerea de pietoni aflată treizeci de metri mai încolo.
Am băgat capul între umeri și mi-am zis că nu voi mai repeta greșeala. Dar cum să respecți directiva polițistei de la rutieră, plină de aplomb în fața pietonului grăbit, când trecerea de pietoni a devenit parcare?
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.