NU transformați Spitalul Județean Suceava în “spital regional COVID”, protest al Colegiul Medicilor Suceveni

Colegiul Medicilor Suceava a transmis astăzi către Prefectura Suceava, Consiliul Județean și Direcția de Sănătate Publică, un comunicat în care protestează vehement și cu argumente hotărâtoare împotriva intenției autorităților sanitare și a factorilor de deicizie din sănătate, de a transforma Spitalul Judetean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în “spital regional COVID”.

Dr. Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava precizează în comunicat că ”spitalul județean, cu o capacitate de aproximativ 1.200  locuri și o dotare de cel mai înalt nivel, cu specialități foarte diferite și de un înalt profesionalism, cu cadre medicale de excepție, poate asigura asistența medicală a pacienților cu diferite patologii, la standarde europene.

Există deja alocat pentru COVID, spațiul din secțiile de Boli infecțioase, Pneumologie si A.T.I.

Semnalăm că spitalele din Fălticeni și Rădăuți ar putea prelua și ele din această patologie (mai ales spitalul nou din Falticeni, dacă ar fi dotat corespunzător)”.

Dr. Sorin Hâncu atrage atenția asupra faptului că”transformarea Spitalului Județean Suceava în spital regional Covid ar afecta grav pacienții din județ care nu au altă soluție de rezolvare a afecțiunilor lor.

Perioada în care Spitalul Judetean Suceava a fost transformat în spital Covid, cu o dezafectare a multora dintre secțiile existente și mai ales pentru sectia de obstetrică ginecologie, s-a soldat cu efecte grave asupta sănătății populației din județul Suceava.

Nu am dori să mai avem o asemenea experiență.

Spitalul Județean Cluj a luat hotărârea în aceste zile de a trimite pacienții Covid în județele de origine, pentru a-și păstra disponibilitatea pentru populația județului. Nu înțelegem de ce Suceava, care a trecut prin momente atât de dificile trebuie să repete coșmarul pandemiei.

Sunt și alte orașe și municipii din regiune care pot să preia acestă sarcină. De aceea, vă rugăm să analizați cu discernământ și profesionalism această problemă și să luați măsuri în consecință.

Rugăm de asemeni, toate organele administrative și politice ale județului Suceava să ne sprijine în acest demers”, transmite dr. Sorin Hâncu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *