Numărul de posturi din învățământ nu va mai fi redus, ci majorat. Viorica Dăncilă: Vorbim de un număr suplimentar de 1.336 de posturi în 11 județe și în București, a declarat prim-ministrul în şedinţa de guvern de azi

Ordinul privind numărul maxim de posturi finanțate din bugetul de stat pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat în anul școlar 2018-2019 va fi modificat, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern. Astfel, numărul de posturi nu va mai fi redus, așa cum era prevăzut inițial, ci va crește. “Vor fi suplimentate posturi în 11 județe și în Municipiul București. Vorbim de un număr total de 1.336 de posturi”, a spus Dăncilă.

Aceasta a precizat că nu vor exista disponibilizări în învăţământ.

“În urma analizei realizate cu Rovana Plumb, ministrul interimar al educației, vreau să va anunț că ordinul privind numărul maxim de posturi finanțate din bugetul de stat pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat în anul școlar 2018-2019 va fi modificat. Astfel, vor fi suplimentate posturi în 11 județe și în Municipiul București. Vorbim de un număr total de 1.336 de posturi. Această analiză a fost făcută în urma solicitărilor venite din partea inspectoratelor școlare având în vedere necesitățile punctuale la nivel local”, a precizat Dăncilă.

Ambele sindicate din preuniversitar au cerut guvernului să anuleze un ordin semnat de fostul ministru Valentin Popa, care prevedea reducerea a 4.000 de posturi în învățământ. Potrivit sindicaliștilor, inspectoratele școlare le-au cerut deja școlilor să reducă peste 4.000 de posturi didactice de predare, didactic-auxiliare și nedidactice.

Sursa: hotnews.ro

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *