Numărul turiștilor veniți în Suceava a crescut cu peste 11% anul acesta, transmite vicepreședintele CJ Suceava, Gheorghe Niță

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță a făcut publică statistica privind numărul de turiști care au vizitat oficial județul nostru în primele 10 luni ale anului 2018. Astfel, conform datelor oficiale furnizate de Direcția Județeană de Statistică Suceava – Institutul Național de Statistică, numărul de sosiri ale turiștilor în structurile de primire turistică în primele 10 luni ale anului 2018 a fost de 360.038 sosiri, mai multe cu 11,2% față de primele 10 luni ale anului 2017. Numărul de sosiri ale turiștilor a crescut cu 11,5% la turiștii români și cu 9,6% la turiștii străini.
Vicepreședintele CJ Suceava Gheorghe Niță a estimat că pentru următoarele două luni ale acestui an, noiembrie și decembrie, se vor înregistra încă 57.000 de sosiri, din care 54.300 sosiri de turiști români și 2.700 de turiști străini pentru a se ajunge la un număr total de 417.000 de sosiri, 359.400 turiști români li 57.600 turiști străini, față de 385.676 sosiri înregistrate în anul 2017.
Gheorghe Niță a arătat că într-o măsură importantă târgurile de turism organizate de Consiliul Județean anul acest au atras mai mulți turiști față de anul trecut. ”Putem constata o creștere importantă de la an la an a numărului de turiști care ne vizitează județul. Am participat la târguri internaționale de turism la Viena, Tel Aviv, Milano, Budapesta, Chișinău, Londra, Cernăuți, București dar și Varșovia respectiv Ecologo Rzeszow din Polonia. Am participat cu proiectul nostru Produs în Bucovina la Târgul național de la Cluj dar și la cele din Suceava sau Gura Humorului. Aceste acțiuni ale noastre au fost susținute și de promovarea independentă a turismului în județ de către operatorii privați din domeniu. Trebuie să recunoaștem că o astfel de evoluție crescătoare a numărului turiștilor s-a realizat și cu aportul colegilor de la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Suceava, serviciu aparținând Consiliului Județean Suceava”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *