O BĂTRÂNĂ DE 81 DE ANI DIN DUMBRĂVENI A MURIT INFECTATĂ DE VIRUSUL ”WEST NILE” PURTAT DE ȚÂNȚARI, ÎN JUDEȚUL NOSTRU

O bâtrână în vârstă de 81 de ani din Dumbrăveni a decedat în ziua de 6 septembrie a.c., la Spitalul Județean Suceava. După testele de laborator efectuate, la 7 zile distanță, Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat că femeia din Dumbrăveni ar fi murit după ce a fost contaminată cu virusul ”West Nile”, fiind al doilea caz de acest gen din județul nostru și, culmea, chiar din aceeași localitate, Dumbrăveni. Potrivit site-ului ”informațiata”, bătrâna  a fost internată în data de 4 septembrie în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean și a decedat în data de 6 septembrie a.c.. ”Am solicitat continuarea măsurilor de dezinsecție inițiate după apariția primului caz de îmbolnăvire și extinderea pentru întreaga zonă centrală a comunei Dumbrăveni’, a declarat directorul executiv al DSP Suceava, Cătălina Zorescu pentru siteul  ”informațiata de Suceava”.

Precum se știe și așa cum Suceava-smartpress a publicat anterior, invazia ţânţarilor a adus Europa în pragul unei epidemii de boli tropicale.

Atenţionarea a venit de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care avertizează că numărul cazurilor de West Nile s-a dublat faţă de anul trecut.
În România, mai mulți oameni au murit, în acest sezon, aşa că ţara noastră, este şi ea pe harta roşie a acestei maladii. Schimbările climatice din ultimii ani, reprezintă un factor important, care favorizează înmulţirea ţânţarilor, iar nepăsarea autorităţilor, face ca oamenii, să devină victime sigure.
Meningita provocată de virusul West Nile a răpus un bărbat de 67 de ani din Iaşi şi un altul de 50 de ani din Constanța. O a treia victimă a fost inregistrata la Galaţi. Cu toţii au fost înţepaţi de ţânţari. Două victime din județul Suceava, amândouă din comuna Dumbrăveni, redimensionează amploarea situației devenite dramatice.
Pe harta Uniunii Europene a pacienţilor cu această infecţie România ocupa acum două săptămâni locul 4, cu cel puţin 31 de cazuri şi 3 decese. Eram  după Italia, Grecia şi Ungaria. La nivel european 400 de oameni s-au îmbolnăvit, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acum statistica va trebui reconfigurată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *