O bucătăreasă de la Spitalul Fălticeni a ajuns la UPU Suceava după ce ar fi inhalat accidental vapori de sodă caustică pe când curăța vasele

La data de 18.03.2023, ora 12.55, Poliţia Municipiului Fălticeni a fost sesizată ofițerul de serviciu principal din cadrul IPJ Suceava, cu privire la faptul că la UPU Suceava a ajuns o femeie din Fălticeni, fiind diagnosticată cu ”TCC” și ”inhalare accidentală cu vapori sodă caustică”.

S-a stabilit că femeia este angajată în calitate de bucătar la Spitalul Municipal Fălticeni.

La data de 18.03.2023, în jurul orei 11:00, în timp ce se afla la serviciu, aceasta a fost găsită căzută, inconștientă, în grupul sanitar destinat personalului, aflat în vecinătatea bucătăriei.

La fața locului a intervenit medicul de gardă care i-a acordat primul ajutor, iar în urma consultației a considerat necesar transferul acesteia la Spitalul de urgență Sf Ioan cel Nou, Suceava.

Din discuțiile purtate cu personalul de serviciu din bucătărie, în cursul dimineții de sâmbătă, bucătăreasa a curățat mai multe oale și ustensile din bucătărie, folosind detergent degresant și clorom. Aceasta nu a acuzat stări de rău înainte de a fi găsită căzută de către colega sa. Totodată, personalul bucătăriei, cât și responsabilul bloc alimentar au precizat că în interiorul bucătăriei nu sunt folosite produse ce conțin sodă caustică.

Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei, efectuată în prezența responsabilului bloc alimentar, acestuia i s-a adus la cunoștință că are obligația de a anunța și Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, în vederea efectuării verificărilor, conform competenței.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, și „nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă”, ce urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul Poliției  Fălticeni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *