O casă părăsită din Fântâna Mare, incendiată de un tânăr cu probleme psihice, din Horodniceni

O casă din comuna Fântâna Mare, a luat foc ieri, ca din senin. Nedumerirea sătenilor a fost cu atât mai mare cu cât știau toți că în imobil nu locuiește nimeni de mai multă vreme și nici nu cunoșteau pe cineva care ar fi avut un conflict cu proprietarii. Ieri pe la amiază, un bărbat din comuna Fântâna Mare, a sesizat despre producerea unui incendiu la o casă  părăsită de pe raza localității.

Cu ocazia primelor verificări efectuate de polițiști s-a aflat că imobilul ar fi moștenit de o femeie pe nume Ioana Jarda, din municipiul Iași, despre care alte amănunte nu se cunosc. În urma incendiului a ars acoperișul imobilului construit din lemn și învelitoare din șindrilă, pe o suprafață de 70 m.p., precum și lucruri aflate în interior, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 5.000 lei.

Din declarațiile verbale ale unor martori a rezultat faptul că, cu aproximativ 15 minute înainte de izbucnirea incendiului, pe lângă locuință a trecut un tânăr  necunoscut ce se deplasa pe jos descălțat și este posibil ca acel tânăr să fi pus foc intenționat la clădire. 

Polițiștii au trecut cu promptitudine la urmărirea, imobilizarea și identificarea tânărului respectiv, stabilindu-se că se numește Ioan Maximese, are  23 ani și este din comuna  Horodniceni.  Pentru că acesta prezenta semne de epilepsie, a fost solicitată o ambulanță care l-a transportat la Spitalul Municipal Fălticeni și apoi la Spitalul Județean Suceava, unde a rămas internat. 

 Incendiul a fost stins de pompierii militari, care au stabilit ca și cauză a producerii: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul  cel mai posibil folosinduse un chibrit aprins. S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „distrugere”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *