O domnișoară nițel cherchelită din Frătăuți care conducea fără permis, oprită de polițiști după o urmărire record astă noapte, de la Măneuți la Voitinel

Duminică seară, la ora 23.37, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești  au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o femeie beată circulă cu o mașină prin Măneuți, comuna Frătăuții Vechi, mașina fiind marca AudiA4, culoare negru. 

Lucrătorii de poliție s-au deplasat în zona indicată de apelant, respectiv pe DJ 178 F, pe raza comunei Frătăuții Vechi ocazie cu care au identificat în trafic, pe acest drum public, autoturismul Audi A6, care venea dinspre Măneuți – Frătăuții Vechi. 

Polițiștii au încercat să oprească mașina cu semnale acustice și luminoase însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea, mărind viteza. 

Polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului Audi A6 pe traseul Măneuți – Frătăuții Vechi – Hurjuieni – Gălănești – Voitinel și deși conducătorul autoturismului Audi A6 a fost somat în mod repetat prin portavoce să oprească autoturismul condus, acesta nu s-a conformat. 

Pe parcursul urmăririi s-a constatat că persoana care șofa autoturismul Audi A6,  cu volan pe partea dreaptă, conducea haotic și de mai multe ori a existat pericol iminent de a acroșa alte autoturisme aflate în trafic și de a provoca accident rutier.

S-a luat legătura cu dispecerul Poliției Municipiului Rădăuți pentru alertarea echipajelor din teren în vederea acordării de sprijin pentru blocarea și oprirea autoturismului Audi A6. După ce a ajuns în comuna Voitinel, conducătorul autoturismului s-a îndreptat spre comuna Horodnic de Sus, circulând pe DN 2 E. Pe raza acestei localități un echipaj din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a realizat un blocaj pe DN 2 E. Când a ajuns la acel baraj, conducătorul autoturismului Audi A6 a redus mult viteză însă fără a opri în totalitate. 

Polițiștii au reușit să îl oprească, a scos  cheile din contact, au extras și imobilizat persoanee din interior. 

Ei au constatat că pe scaunul din dreapta, cel al șoferului, nu se afla nici o persoană. Pe scaunul din stânga față se afla un bărbat de 36 de ani din comuna Horodnic de Sus, iar pe bancheta din spate a autoturismului se afla o tânără de 27  ani, domiciliată în comuna Frătăuții Vechi, care a condus acel autoturism.

S-a stabilit faptul că în momentul în care a observat echipajul de poliție care a blocat traficul, tânăra s-a mutat de pe scaunul șoferului, trecând pe bancheta din spate a autoturismului. 

Ea a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.07 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-a stabilit că nu posedă permis de conducere. Din cercetări a rezultat faptul că în seara zilei de 09.08.2020 Ancuța S. a condus autoturismul Audi A6, ce aparține lui Marius B., din municipiul Rădăuți în comuna Frătăuții Vechi iar ulterior pe traseul mai sus menționat, fiindu-i încredințat de susnumit acesteia, deși cunoștea că aceasta nu posedă permis de conducere.

În cauză  s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *