Mopan Suceava
Actualitate

O femeie de 24 de ani, însărcinată în șapte luni, a murit în spital. Nici pruncul nu a supraviețuit. Tânăra tocmai fusese bolnavă de covid și avea afecțiuni cardiace

La 20.08.2022, în jurul orelor 13.00, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați de către Spitalul Sf. Ioan cel Nou Suceava cu privire la decesul unei femei de 24 de ani, din Păltinoasa. S-a stabilit că tânăra, însărcinată în luna a șaptea, domiciliată în Gura Humorului, locuia la domiciliul concubinului său din Păltinoasa. Suferea de afecțiuni cardiace, având montate două stenturi.

În seara zile de 19.08.2022, în jurul orelor 21.30, femeii i s-a făcut rău, iar  concubinul ei a transportat-o cu autoturismul personal la Spitalul Orășenesc Gura Humorului unde aceasta a fost diagnosticată cu „stop cardio-respirator” fiind aplicate manevre de resuscitare și transportată la UPU Suceava.

La data de 20.08.2022, orele 00.05 femeia a murit iar pruncul nu a supraviețuit nici el, deși medicii au încercat să îl salveze, efectuând o operație de cezariană.

Medicii de la Spitalul Județean Suceava au anunțat de asemenea că în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, ambulanța a adus o gravidă de 29 de săptămâni în stop cardio-respirator ( cu patologie cardiacă preexistentă), cu manevre de resuscitare în curs care au fost continuate în sala de operație unde s-a efectuat cezariana de urgență. Din păcate nici mama, nici nou-născutul nu au răspuns manevrelor de resuscitare și au fost declarați decedati.

Pacienta gravidă a fost internată cu covid forma medie în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava în perioada 27 iulie – 2 august 2022 de unde a plecat la cerere dar cu stare generală bună, fără necesar de oxigen, analize în parametri normali, cu tratament efectuat complet.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *