Mopan Suceava
Actualitate

O femeie din Cernăuți și-a adus fiul de 19 ani să-l învețe șoferie pe șoselele Sucevei, prins gonind cu 89 kilometri pe oră, la Păltinoasa

Aseară, înainte de ora 20.00, polițiștii Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acționam pentru prevenirea accidentelor rutiere ca urmare a vitezei excesive pe DN2E, pe raza satului Păltinoasa, au depistat autoturismul marca VW (înmatriculat în Ucraina) care se deplasa pe DN2E din direcția Păltinoasa spre Vârfu Dealului cu viteza de 86km/h (+36) înregistrată cu aparatul radar TRUCAM.

S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturimsului susmenționat, ocazie cu care a fost identificat conducătorul auto M.D., de 19 ani, domiciliat Cernăuți, Ucraina, acesta precizând verbal faptul că nu posedă permis de conducere.

S-a procedat la verificarea conducătorului auto în bazele de date ocazie cu care s-a constatat faptul că susnumitul nu posedă permis de conducere.

Totodată, pe bancheta din spate a autoturismului marca VW Passat a fost identificată mama conducătorului auto, de 43 ani, domiciliată în Cernăuți, posesoare a permisului de conducere pentru categoriile A și B, valabil.

Polițiștii au stabilit că la data de 12.06.2024, în jurul orei 19.30, în timp ce se deplasau împreună cu autoturismul Vw Passat, condus de femeie dinspre Gura Humorului spre Păltinoasa, când au ajuns la intersecția drumurilor DN17 cu DN2E, mama i-a încredințat autoturismul  fiului său pentru a-l conduce în scop recreativ, aceasta urcându-se pe locul din spate al mașinii.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *