Actualitate

O femeie și-a dat foc la casă, după care s-a spânzurat înăuntru. Detalii despre tragedia de la Vicovu de Sus

Polițiștii au oferit detalii din ancheta demarată în cazul incendiului de ieri seară din orașul Vicovu de Sus, în care o femeie și-a pierdut viața iar pompierii au constatat că incendiul a fost provocat intenționat. De fapt femeia decedată în incendiu a fost cea care a dat foc la casă, după care s-a spânzurat.

Marți seară, pe la ora 18.50, lucrătorii Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, au fost sesizaţi prin 112 de Petru C. cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la locuința sa și că în interiorul imobilului se află o persoană imobilizată.

Polițiștii au stabilit că în data de 25.10.2022, în jurul orei 18:40, Petru C.  s-a întors acasă  împreună cu fratele său și un alt bărbat, constatând că ușa de acces în locuință este încuiată.

S-a deplasat în partea din spate a locuinței unde a spart geamul de acces într-o magazie, a văzut că de undeva iese fum și a sunat la 112 cerând intervenția pompierilor.

Pompierii au pătruns în magazia unde proprietarul a observat că iese fum și  au stins focarul.

Au înaintat în celelalte camere din imobil unde au găsit mai multe focare de aprindere.

Accesul din magazie către restul camerelor era blocat prin închiderea cu cheie a ușii de acces.

Pompierii  au observat că la etajul imobilului există încă patru focare de aprindere, iar ușile de acces la camerele de la etaj erau de aemenea încuiate.

În cele din urmă, într-o debara de la etajul casei, pompierii au găsit cadavrul Mariei C., de 41 ani, soția proprietarului,  spânzurat de o grindă.

Un echipaj SAJ a constatat decesul femeii.

În urma intervenției pompierilor, incendiul a fost localizat și stins, reușindu-se salvarea imobilului, fiind constatate pagube precum degradarea pereților și a bunurilor aflate în locuință.

Acestia au stabilit drept cauză a incendiului folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, acesta fiind provocat intenționat de către Maria C., întrucât casa era asigurată din interior, iar în urma efectuării cercetării cadavrului a fost identificată o brichetă în buzunarul stâng al pantalonilor cu care era îmbrăcată.

Maria C. suferea de o boală gravă  – cancer –  iar de când a aflat că este bolnavă a  fost vizibil afectată și într-o continuă stare depresivă, acesta fiind un motiv pentru care ar fi incendiat locuința și s-ar fi spânzurat.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *