O femeie și copilul acesteia de un an și jumătate, aflat în cărucior, accidentați pe trecerea de pietoni, în fața Tribunalului din Suceava. Mama copilului nu a supraviețuit

Un tragic accident de circulație s-a petrecut în după amiaza acestei zile, pe trecerea de pietoni din fața Tribunalului Suceava. O mamă care purta un cărucior în care se afal copilul ei de nici doi ani, a fost spulberată de pe trecerea de pietoni de un șofer prea grăbit, în vârstă de 26 de ani.
Cea care și-a pierdut viața este căpitan Irina Airinei, care a îndeplinit funcția de purtător de cuvânt al Școlii de Subofițeri de Jandarmi din Fălticeni aflată în concediu de îngrijire a copilului. Avea 40 de ani. Martorii au relatat că în urma impactului, femeia a fost proiectată mai mulți metri prin aer, în urma loviturii și apoi a impactului cu solul suferind multiple leziuni grave. În ciuda eforturilor de resuscitare făcute de ambulanțierii veniți la fața locului, mama copilului a decedat.
Căruciorul în care se afla copilul a fost de asemenea proiectat după impact, la mai mulți metri, pe trotuarul de pe strada Ștefan cel Mare. Micuțul a suferit și el răni grave și a fost transportat cu o ambulanță la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean Suceava.
Șoferul de 26 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiind reținut pentru audieri. Pe numele său s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.
„Şoferul care se face vinovat de producerea accidentului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii au făcut cercetare la faţa locului, în prezent fiind în desfăşurare şi alte investigaţii. Urmează să fie vizionate şi imaginile de pe camere de luat vederi din zonă”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Please follow and like us:

One thought on “O femeie și copilul acesteia de un an și jumătate, aflat în cărucior, accidentați pe trecerea de pietoni, în fața Tribunalului din Suceava. Mama copilului nu a supraviețuit

  • 14 noiembrie 2018 la 14:31
    Permalink

    s-a umplut paharul ! Trebuie acţionat rapid şi foarte energic, altfel această porţiune de 700 metri de pe str. Ana Ipătescu din Suceava ( din statia Bancă şi până la Policlinică ) va ajunge pistă de raliuri şi loc de carnagiu pentru pietoni ! Ţi-e frică să traversezi strada la Magazinul Bucovina şi la Tribunal, nici un şofer nu are minima decenţă şi educaţie să încetinească viteza sau să-ţi dea prioritate !!! Nu suntem educaţi, ăsta este adevărul !!! Se impun, din partea Primăriei Suceava, măsuri energice şi rapide de montare de semafoare, cocoaşe pentru reducerea vitezei, panouri de avertizare, lămpi puternice la trecerile de pietoni cu pricina, posturi fixe de poliţie dotate cu radar de o parte şi de alta, patrule care să dirijeze circulaţia şi care să educe şoferii şi pietonii ! O emisiune TV despre circulaţia preventivă să fie distribuită la toate posturile TV locale ! Amenzi maxime şi suspendarea permisului pentru toşi şoferii care nu acordă priritate ! Altă soluţie nu există, din păcate…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.