O femeie şi un copil de 9 ani accidentaţi după ce au fost aruncaţi din căruţa trasă de un cal care s-a speriat şi a luat-o la fugă

Ieri, 9 iulie a.c., la ora 13.15, un bărbat de 48 ani, din comuna Cornu Luncii, se afla cu atelajul hipo cu un cal pe D.J. 209 H, pe raza localității Cornu Luncii, în căruţă aflânduse o femeie şi un minor. În dreptul unei locuinţe, calul s-a speriat și a luat-o la fugă fără căruţaş, a parcurs aproximativ 100 m, a virat la dreapta pe D.J. 209 A, moment în care femeia de 37 ani a căzut din căruță și s-a accidentat ușor. Calul a continuat să fugă încă aproximativ 300 de metri, moment în care a căzut din căruţă şi copilul de 9 ani, accidentându-se. Calul a continuat deplasarea aproximativ 1km oprindu-se lângă balastiera din prundul râului Moldova.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face căruțașul care nu a supravegheat calul și atelajul în mod corespunzător.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosarul penal privind infracţiunea de ,,vătămare corporală din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *