O femeie singură din Vatra Dornei, la un pas de moarte după ce, băută fiind a vrut să se încălzească punând pe foc ce avea prin casă. A reușit să aprindă întreaga cameră

Aseară pe la ora 23.30, un bărbat din Vatra Dornei, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că a izbucnit un incendiu la un imobil de pe strada Chiliei, la locuința unei femei.

 Din primele verificări efectuate a rezultat că femeia, în vârstă de 63 ani, locuiește fără forme legale, singură, în imobilul dezafectat de pe strada Chiliei nr. 10, din municipiul Vatra Dornei.

Locuința constă într-o cameră cu dimensiunile de 5×5 metri, construită din lemn, nefiind racordată la rețeaua de curent electric, iar ca mijloc de încălzire persoana în cauză folosea o sobă artizanală improvizată.

În cursul zilei de 28.01.2019, în jurul orei 16.00, femeia a consumat băuturi alcoolice la locuința sa, iar ulterior, în cursul serii, a aprins focul în soba artizanală, folosind material lemnos și mai multe obiecte textile. La ora 23.20, a observat că s-au aprins mai multe bucăți de lemn din proximitatea sobei, iar focul s-a propagat la unul din pereții din lemn ai camerei. A mers la locuința vecinului său care a sunat la 112.

 La fața locului a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, care a stins incendiul.

Au ars mai multe articole textile (îmbrăcăminte), piese vechi de mobilier și o parte din pereții constitutivi ai camerei. Valoarea pagubelor este de circa 2.000 lei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *