Actualitate

O fetiță de patru ani din Vicovu de Sus și un băiețel de doi ani din Moldova Sulița, cu arsuri grave după ce s-au opărit cu lichide fierbinți, transportați la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași

Doi copilași, o fetiță de patru ani din orașul Vicovu de Sus și un băiețel de doi ani din Moldova Sulița au fost aduși ieri la spital cu arsuri. Fetița s-a opărit răsturnând un lighean cu apă fierbinte iar băiatul a pățit același lucru, răsturnând peste el o cană cu ceai clocotit. Fetița a fost dusă la Spitalul Județean iar de acolo a fost preluată de un elicopter SMURD și transportată la Spitalul ”Sfânta Maria”din Iași. Băiețelul a fost internat inițial la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, de unde a fost transportat de asemenea la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași.

Astfel, în data de 23 mai, în jurul orei 19.50, pe când fetița din Vicovu de Sus se juca într-o cameră a locuinței de pe Strada Romană, nesupravegheată, a răsturnat un lighean cu uncrop pe care mama ei tocmai îl așezase pe podea. Mama vârstă de 22 de ani are mai mulți copii, printre care și pe fetița de patru ani.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a preluat-o și transportat-o pe copilă la Spitalul Județean Suceava, fiind diagnosticată cu ” arsuri de gradul I-II”. S-a decis transportarea ei la Spitalul din iași, cu elicopterul SMURD.

În aceeali zu, pe la orele 12.00, un băiat de doi ani din comuna Moldova Sulița s-a opărit la membrele inferioare, după ce a vărsat peste el o cană de ceai fierbinte în timp ce se afla chiar lângă mama sa, care l-a scăpat din vedere preț de o secundă.  A fost transportat inițial  la municipal Spitalul Câmpulung Moldovenesc iar de acolo la Spitalul Sfânta Maria din Iași, fiind diagnosticat cu arsuride gradul II.

În amândouă cauze a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Vătămare corporală din culpă”.

În cauză a fost sesizată și D.G.A.S.P.C. Suceava, pentru a  efectua verificări conform competențelor ce le revin.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *