O fotografie cu o mașină a Gărzii Forestiere Suceava în spatele unui transport de bușteni privită diferit. Site-ul ”STOP Defrișărilor” crede că aceasta protejează transportul, Garda Forestieră susține contrariul

Un comunicat de presă de tip ”drept la replică” a fost transmis de Garda Forestieră Suceava, după ce, la sfârșitul lunii trecute, pe contul de Facebook al entității ”STOP Defrișărilor”, a fost publicată o fotografie însoțită de un text care pune la îndoială buna credință a inspectorii de la Garda Forestieră.

”Într-o postare din 29 mai 2019, utilizatorul Facebook denumit „STOP Defrișărilor”  publică fotografia unui autovehicul al Gărzii Forestiere Suceava în spatele unui camion care transportă material lemnos, sugerând că personalul silvic escorta  un transport ilegal și că este vorba de un caz de corupție.

În fotografia publicată nu se vede numărul camionului care transportă material lemnos și care, corelat cu ora și locul fotografierii,  ar fi permis cititorilor, prin aplicația Radarul Pădurilor, să discearnă dacă era sau nu un transport ilegal de lemn.

Conducerea Gărzii Forestiere Suceava a verificat informația furnizată și a constatat că echipajul silvic efectua o acțiune comună cu lucrători de poliție și se afla pe traseul stabilit pentru revenirea din această acțiune. Transportul respectiv de material lemnos poseda documentele legale de însoțire pentru toată cantitatea de material lemnos, nu era posibil să fi fost al doilea transport cu aceleași avize de însoțire, iar verificarea acestei situații  s-a făcut prin interogarea sistemului informatic.

În ziua precedentă, echipajul Gărzii Forestiere Suceava a verificat în zonă o altă sesizare a aceluiași utilizator. sesizarea nu s-a confirmat.

În cele două zile menționate în postare, echipajul din autovehiculul menționat a confiscat fizic două transporturi de material lemnos, respectiv 7,5 mc cherestea și 17,4 mc buștean rășinoase, și a aplicat amenzi în valoare totală de 10000 lei.

Ne-am dori să verificăm cât mai multe transporturi de material lemnos și să fim fotografiați făcând asta pe fiecare drum forestier sau public din județ. Din păcate, resursele disponibile ne fixează anumite limite.

Mulțumim pentru atenționări, ne ajută în managementul activității. Am prefera însă ca acestea să fie făcute cu bună intenție și responsabilitate”, se arată în comunicatul de presă al Gărzii Forestiere Suceava.

Menționăm că pe respectiva postare de pe contul ”STOP Defrișărilor” este transmis următorul text: ”Corupție în Garda Forestieră Suceava? Ca și aseară, și azi e mașina Gărzii Forestiere în spatele unui camion pentru transport lemn…Cam ciudat… Vom continua să monitorizăm activitatea infracțională silvică din Suceava. DIICOT, imaginile și frecvența transporturilor însoțite de GF, au iz de Grup Infracțional Organizat din silvicultură.”, însoțit ce fotografia pe care o publicăm și noi.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *