O frizeriță cu picioarele pe pământ

Îmi pun masca și intru în frizerie. Frizerița angajată într-o conversație despre măști cu un domn proaspăt tuns, ras și frezat, își pune și ea masca la vederea mea.

Mă așază pe scaunul de frizer, mă întreabă cum doresc să fiu tuns, îi răspund iar doamna își începe treaba.

La aparatul de radio se aude o știre de peste ocean: Cheltuirea unui dolar de către copilul unui american de rând echivalează cu cheltuirea sumei de un milion două sute de mii de dolari de către una dintre progeniturile cuplului Gates, aflat în divorț, cum știe toată lumea. Doamna care a tăcut un minut, nu mai rezistă. Împingând cu măiestrie mașina de tuns pe scăfârlia mea răbufnește: Numai fake news-uri!

Eu zâmbesc pe sub mască, neștiind încotro bate. Încerc și eu timid: Sunt bogați…printre cei mai bogați…

Ce bogăție, unde o duce? O ia în mormânt?

O lasă moștenire copiilor, mormăi eu.

Ce moștenire? Care moștenire? Lăsați că știu eu. Nu mă uit eu la știri dar le citesc toate pe telefon. Și le aleg pe cele bune de fake-uri. Mă pricep la asta, că-s femeie trecută prin viață! O să vedeți când o să iasă totul la iveală, să-mi spuneți dacă n-am avut dreptate! Nu știți cum stă treaba? mă întreabă împingând mai apăsat mașina de tuns pe scalpul meu, undeva chiar în creștet. Sunt sătulă de fake news-uri. Ei cred că dacă n-am banii lor, nu știu ce se întâmplă pe lumea asta? Pe toate le știu. Le iau, le judec și mă pricep să aleg cele adevărate de cele false. La asta mă pricep. Ce credeți dumneavoastră?

Ce să zic, îngaim eu, vrând să o dau pe glumă: nu mai pot dormi eu noaptea de Bill, Melinda și divorțul lor.

Cine judecă problema, își dă seama că nu-i chiar așa, se contrariază frizerița împingând mașina și mai adânc în pielea de pe ceafă. Ai să vezi dumneata, continuă ea cu voce de casandră, trecând la tonul indulgent al dascălului care are în fața lui o loază fără temele făcute.

Gata! Mulțumit?

Mulțumesc, este perfect, cât face?

Atât.

Poftim.

Stați să luați restul!

Lăsați! Și am zbughit-o pe ușă, smulgându-mi masca.

Mersi mult! Mai treci pe la noi! aud în spatele meu vocea atotștiutoarei frizerițe.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *