O lume întreagă este speriată de pandemie, romii se bat între ei la Vuliva – Frătăuții Noi, tradițional, ca în evul mediu

La sfârșitul lunii septembrie a acestui an au avut loc mai multe evenimente violente în cătunul de romi Vuliva, din comuna Frătăuții Noi.

Membrii comunității s-au înjurat, s-au amenințat, s-au bătut pe îndelete după care, desigur, au sunat la 112 acuzându-se unii pe ceilalți.

S-au întocmit dosare penale în care cercetările făcute vor desluși pentru ce s-au luat la harță romii din Vuliva și care, la final îi vor trimite în judecată pe unii dintre ceia care au fost părtași la evenimentele violente.  

Deocamdată am reținut că polițiștii au întocmit un număr de trei dosare penale, în care s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii a mai multor infracțiuni de „lovirea sau alte violențe”  și de „distrugere”.

În urma probatoriului administrat în cauză sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți respectiv plângeri penale, declarații persoane vătămate, certificate medico-legale, declarații de martori, planșe foto, s-a procedat la reunirea celor trei cauze penale și extinderea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „violare de domiciliu” și ”tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Prin ordonanța din data de 07.10.2020 a organelor de cercetare penală din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești s-a dispus continuarea urmăririi penale față de: Beghean Adrian, de 28 ani, din municipiul Rădăuți, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „lovirea sau alte violențe”, persoană vătămată Pleșca Ștefan, constând în aceea că: în seara zilei de 30.09.2020, după ora 21.30, în timp ce se afla în drumul public din fața imobilului cu nr. 947, unde funcționează un gater a exercitat acte de violență asupra lui Pleșca Ștefan respectiv l-a lovit pe aceasta cu pumnul în zona capului,  în urma acestui act de violență victimei fiindu-i cauzate suferințe fizice.

 În urma completării probatoriului, s-a dispus prin ordonanța din data de 13.10.2020, extinderea urmăririi penale față de suspectul Beghean Adrian din municipiul Rădăuți, pentru săvârșirea infracțiunii de „tulburarea liniștii și ordinii publice”, constând în aceea că în seara zilei de 30.09.2020, după ora 21.30, în timp ce se afla împreună cu Litră Alexandru Iulian, Marcu Daniel și Ciuriuc Marcel, pe drumul comunal Vuliva, de pe raza comunei Frătăuții Noi, cătun Vuliva, a tulburat ordinea și liniștea publică prin lovirea lui Pleșca Ștefan cu o bâtă la nivelul capului, faptă săvârșită în prezenta unui număr mare de persoane care participau la un eveniment familial chiar la locuința lui Pleșca Ștefan.

La 13.10.2020 polițiștii au condus la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești pe suspectul  Beghean Adrian, unde acesta a fost audiat în calitate de suspect în prezența apărătorului ales iar după finalizarea audierilor, pentru acesta fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi acesta să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru ca procurorul de caz să dispună dacă se impune luarea unor măsuri preventive față de aceștia.

În cauză vor fi continuate cercetările în vederea administrării de probatoriu pentru stabilirea activității infracționale desfășurate de celelalte persoane implicate în conflict și luarea măsurilor legale față de aceștia.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *