O nouă stradă se construiește, în cartierul George Enescu, în zona Școlii Gimnaziale nr. 4, anunță viceprimarul Lucian Harșovschi

Viceprimarul municipiului Suceava anunță construirea unei noi străzi pentru a fluidiza traficul din zona  Școlii Gimnaziale nr 4, locație în apropierea căreia sunt situate și Colegiul ”Spiru Haret”, dar și grădinița cu program prelungit 7ABC.

Un lucru benefic pentru toți cei care vin la școală, liceu ori grădiniță, dar și pentru cei care locuiesc în zonă. De altfel, situația aglomerărilor din această zonă a tot fost semnalată în publicația noastră cât și în alte publicații sucevene.

Harșovschi anunță că ”pe strada Zorilor, în apropierea Școlii Gimnaziale Nr.4, zilnic, 48 de cadre didactice, dar și părinții a 727 de elevi întâmpină dificultăți în urma blocajelor create din cauza numărului mare de mașini care trec prin zona respectivă în fiecare dimineață.
Ca soluție a acestei probleme, construim o nouă stradă de la 0. Este vorba de o străpungere din fața școlii, între blocurile E25 și E26, prin care legăm strada din fața instituției cu strada principală”.

Lungimea proiectată a străzii este de 60 m. Aceasta este prevăzută cu:
• parte carosabilă de 3,5 m., cu o bandă de circulație;
• trotuar pe o parte a străzii cu o lățime de 1,5 m.;
• spațiu verde realizat din umpluturi de pământ vegetal, însămânțat cu iarbă.

Mai mult decât atât, Harșovschi mai anunță că toată zona va fi reabilitată și vor fi create noi locuri de parcare.

Dacă și problema câinilor comunitari, care umblă în acea zonă, și nu numai, în haite de câte minim 8 exemplare, de toate dimensiunile, se rezolvă, atunci cadrele didactice, elevii și părinții pot circula fericiți și plini de entuziasm.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *