Mopan Suceava
Actualitate

O persoană a murit, iar alte două au fost rănite în avalanşa din munţii Călimani

Salvamontiştii au ajuns la locul avalanşei din munţii Călimani, care a surprins un grup de turiști. O persoană este decedată şi alte două rănite, au anunţat reprezentanţii Salvamont România.

“Salvamontiştii au ajuns la locul accidentului! Urmează evaluarea situaţiei în care se află cei de acolo, acordarea măsurilor de prim-ajutor celor două persoane care au afecţiuni medicale, pregătirea acestora de drum, recuperarea celui decedat, evaluarea riscurilor din zonă şi stabilirea celei mai sigure căi de retragere pentru a se evita o nouă expunere la avalanşe”, se arată în actualizările postate de Salvamont România, Dispeceratul Naţional.

Salvatorii montani analizează împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă posibilitatea recuperării celor doi răniţi şi a persoanei decedate cu un elicopter. Persoană decedată se află într-o zonă foarte expusă riscului de producere de avalanșe, iar recuperarea lui pe cale terestră este foarte dificilă, precizează specialiştii de la Salvamont.

În tipul nopţii, singurii care au continuat deplasarea spre locul accidentului au fost salvatorii montani din Mureş şi Harghita, restul forţelor de intervenţie retrăgându-se: “Toate forţele trimise în teren şi-au dat seama ce înseamnă muntele iarna, au renunţat şi s-au retras, singurii care mai continuă deplasarea către locul accidentului fiind salvamontiştii din Mureş şi Harghita”, se mai arată în postarea de pe Facebook.

Aseară, în jurul orei 22.45, a fost anunțat un tragic eveniment produs în masivul Călimani unde, o avalanșa, a surprins mai multe persoane care făceau o drumeție cu snowmobilele.

Salvamontiștii au intervenit de ieri seară, Salvamont Suceava îndreptându-se către zona presupusă a evenimentului cu o echipa de șase salvamontiști.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *