O pisică a lăsat fără curent timp de câteva ore locuințele din zona Piața Mică din municipiul Suceava. Animalul nu a supraviețuit

Sucevenilor care locuiesc în cartierul George Enescu, în zona Piața Mică, le oferim o explicație pentru faptul că în dimineața acestei zile au avut probleme cu curentul în sensul că, dacă nu s-au stins cu totul, becurile abia mai pâlpâiau iar aparatele electrocasnice dependente de prize, precum televizoarele și frigiderele, s-au oprit cu totul pe la ora 9.00. Electricienii Eon veniți să identifice unde s-a produs stricăciunea și să o  au repare, au descoperit repede vinovatul: o mâță care a pătruns astă noapte în postul TRAFO de la Piața Mică iar spre dimineață a atins firele din interior, producând un scurtcircuit care a afectat furnizarea energiei electrice pentru mai toate blocurile din zonă. Din nefericire, deși avea poate nouă vieți, pisica  nu a supraviețuit tensiunii de 20.000 de volți din circuitele postului TRAFO.

Pisica ar fi putut pătrunde înăuntru pentru că ieri s-a lucrat intens pe șantierul de modernizare a Pieței Mici, efectuându-se excavații în jurul construcției care adăpostește stația de transformare  și, într-un fel, a fost produsă o nișă îngustă, dar suficientă pentru ca animalul care ar fi vrut să se adăpostească de frigul nopții, să pătrundă înăuntru. Din păcate, această vizită în interiorul postului TRAFO, printre conductori cu înaltă tensiune, i-a fost fatală.

Locuitorii din zonă au putut beneficia din nou de curent electric după mai bine de două ceasuri de la producerea avariei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.