Actualitate

O salcie doborâtă de vânt pe strada Luceafărului acum trei săptămâni versus pofta de muncă a angajaților de la Domeniul Public al Primăriei

O furtună din Săptămâna Mare a scos din rădăcini  o salcie bătrână din micuța grădină a unui bloc de pe strada Luceafărului, din cartierul George Enescu. Tristul eveniment s-a petrecut în noaptea de 24 spre 25 aprilie iar două zile mai târziu locuitorii din zonă au anunțat Suceava smartpress că, deși au anunțat asociația de proprietari și Primăria despre faptul că arborele s-a prăbușit, nimeni nu a reacționat.

Am publicat un articol pe această temă cu îngăduința cuvenită, acceptând că nu va veni nimeni să ridice arborele prăbușit, până după Paște.

Din când în când, am trecut pe strada Luceafărului, trei săptămâni în șir, pentru a vedea dacă s-a rezolvat problema. Nu a fost nicio mișcare, dacă exceptăm roiul de copii care au descoperit, cum am mai spus, a fost  un bun prilej pentru ei de a construi în jurul bătrânei sălcii prăvălite, jocuri dintre cele mai pline de fantezie, trunchiul putred devenind, după caz, luntre, cetate, redută, spre disperarea voioasă a vârstnicilor din apartamente.

Dar situația nu putea rămâne așa. Cineva cu responsabilitate de la Primărie a trebuit să ia decizia de a extrage trunchiul scorburos din perimetrul micii grădini. Și a trimis la fața locului cea mai ”harnică” echipă pe care Direcția Domeniului  Public a avut-o la dispoziție. Locatarii din bloc ne-au trimis imagini relevante, făcute la interval de un sfert de ceas, care ilustrează din plin pofta de muncă a lucrătorilor.

De precizat că, până spre seară, copacul doborât de vânt a fost porționat încărcat în lada unui tractor și transportat  către o destinație necunoscută.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other