O stradă din municipiul Suceava, din zona Cetății de Scaun, va primi numele Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

O stradă din municipiul Suceava o să poarte numele  Pimen Suceveanul, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința de mâine, 22 august a.c.

”Este un moment de recunoștință din partea comunității pentru tot ceea ce a făcut Înalt Prea Sfinția Sa Pimen Suceveanul, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru implicarea în viața orașului nostru pe linie de protecție socială, prin Căminul de bătrâni și alte acțiuni de protecție socială, nu mai puțin pentru faptul că, pentru mine ca creștin și pentru ceilalți creștini, cu binecuvântarea sa s-au făcut 20 de biserici noi în Suceava după revoluție. O stradă din municipiul Suceava se va numi Pimen Suceveanul. Avem avizele necesare de la comisia de specialitate de la Consiliul coordonat de domnul profesor universitar doctor Mihai Iacobescu, căruia îi mulțumesc pentru sprijinul acordat. Strada va fi în zona Cetății de Scaun. În partea stângă se merge către Cetate, în partea dreaptă se merge către Lisaura. Acolo se dezvoltă zona și nu avem denumire de stradă. Strada IPS Pimen Suceveanul va avea o lungime de 700 de metri și o lățime de 7 metri. Proiectul de hotărâre este pregătit pentru ședința de consiliu local de mâine”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *