O tonă și jumătate de artificii, valorând peste 90.000 de lei, confiscate de la comercianți ilegali într-o singură zi de polițiștii suceveni

O operațiune de anvergură, desfășurată pe mai multe locații a dus la confiscarea într-o singură zi a mai bine de 1,5 tone de artificii care urmau să fie valorificate pe piața neagră din județul Suceava. Valoarea totală a articolelor pirotehnice confiscate depășește 90 de mii de lei.

 

Astfel, în cursul zilei de duminică, 20 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale – S.I.C.E., cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Arme Explozibili si Substanțe Periculoase (SAESP) al IPJ Suceava, au efectuat trei percheziții domiciliare și 3 controale economice pe raza municipiului Suceava, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate peste 115.200 bucăți articole pirotehnice de sezon, ambalate și depozitate în diferite cutii și saci, având o greutate de peste 450 kg și o valoare de peste 54.000 lei.

În acest caz cercetările sunt efectuate în continuare față de mai multe persoane, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, întreaga cantitate de materiale fiind indisponibilizată.

Perchezițiile au fost realizate cu forțe de sprijin din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

În aceeași zi, pe la ora 10.45, polițiștii din cadrul SAESP al IPJ Suceava, au surprins în flagrant, în parcarea restaurantului Stibina din comuna Fântâna Mare, pe un anume Ciprian M., de 30 ani, din comuna  Boroaia, care oferea spre vânzare, fără drept, 31.532 (cca 100 kg) articole pirotehnice de diferite categorii.

În continuarea cercetărilor și a activităților informativ operative desfășurate în cauza de mai sus,  polițiștii din cadrul SAESP al IPJ Suceava, l-au identificat pe Mihai P., de 34 ani, din comuna Baia, care deținea și depozita fără drept într-un garaj de la domiciliul său 45.423 (cca 1000 kg) articole pirotehnice de diferite categorii. De asemenea, s-a stabilit faptul că Ciprian M.  se aproviziona cu articole pirotehnice de la Mihai P., urmând ca în schimbul acestora să îi achite o parte din  bani, reprezentând contravaloarea articolelor pirotehnice.

În cauză au fost întocmite 2 dosare penale pentru comiterea infracţiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” care urmează a fi soluţionat procedural, prin unitatea de parchet competentă.

Toate articolele pirotehnice menţionate (76.955 buc .), în valoare de cca. 35.000  lei şi în greutate de aprox. 1100 kg, au fost ridicate în vederea continuării  cercetărilor.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.