O veste tristă pentru comunitatea din Volovăț. Bărbatul de 46 de ani, tată a 10 copii, transportat cu elicopterul la București odată cu IPS Pimen, a murit

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat astăzi că  Lucian Covaliu, bărbatul de 46 de ani din Volovăț care se afla la începutul săptămânii acesteia în stare critică la Spitalul Județean Suceava și care a fost transportat la București în același elicopter cum IPS Pimen, a decedat aseară, la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din capitală. A fost șofer de TIR pe trasee internaționale  și avea acasă 10 copii. Familia nu știe în ce condiții a fost infectat.

Iată comunicatul transmis de INSP prin Grupul de Comunicare Strategică:

Pacient de 46 de ani cu febră și dispnee pentru care a avut tratament cu antibiotic și simptomatice, la domiciliu, după care a fost internat prin UPU în data de 13.04.2020 la Spitalul Județean de Urgență Suceava cu bronhopneumonie. În data de 14.04.2020 a fost transferat în Secția de ATI, de la gastroenterologie. În 21.04.2020 a fost transferat la INBI Matei Balș, cu insuficiență respiratorie (care a necesitat intubarea pacientului) și cu insuficiență multiplă de organ. Data recoltării probelor pentru COVID-19: 20.04.2020.
Data confirmării: 22.04.2020, Spitalul Județean de Urgență Suceava. Data decesului: 24.04.2020. Comorbidități: HTA, DZ. Istoric de calatorie în Germania(transport persoane).

Lucian Covaliu a fost transportat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș în același elicopter care l-a preluat de la Suceava și pe IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în seara zilei de 21 aprilie a.c.

foto: Intermedia Suceava

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *