O VIAȚĂ CÂT UN CENTENAR, DISTINCȚII OFERITE DE PREFECTUL MIRELA ADOMNICĂI SUCEVENILOR CARE S-AU NĂSCUT ÎN 1918

Șase suceveni, născuți în 1918, an în care toate provinciile istorice locuite de români s-au unit cu România și s-a realizat Marea Unire, au fost felicitați de prefectul județului –  Mirela Elena Adomnicăi și de șefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Suceava și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava). Evenimentele au fost organizate în perioada 20 iunie – 06 iulie 2018, reprezentanții autorităților deplasându-se în teritoriu la locuințele persoanelor născute în Anul Centenar.

Centenarii suceveni din Fălticeni, Preutești, Slatina, Grămești, Fântânele și Ciocănești s-au bucurat de vizită și au povestit autorităților istoria unui veac de viață trăit în România. Fiecare centenar sucevean și-a istorisit viața, o viață simplă și cinstită, și-au adus aminte de clipele fericite, dar și de anii cruzi ai războiului. De asemenea, au relatat sfaturile și povețele pe care le-au transmis fiilor/fiicelor, nepoților și strănepoților: să nu renunțe la visele lor și la lucrurile în care cred și să-și iubească țara.

Cele șase persoane vârstnice aniversate au primit un mesaj de felicitare din partea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, însoțit de un tricolor și o insignă cu inscripția „România 100”. Însemnele naționale au fost păstrate la piept cu deosebit respect de către sărbătoriți, oameni simpli, patrioți, care prin faptele lor și-au demonstrat atașamentul față de România.

”Toate acestea au reprezentat un mic semn de respect pe care îl datorăm acestor oameni în an centenar. Ei sunt sucevenii noștri de-o vârstă cu România Mare în faţa cărora ne înclinăm cu onoare, le mulţumim pentru sacrificiile făcute şi pentru lecţiile de viaţă oferite!” s-a transmis într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

           

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.