Mopan Suceava
Actualitate

O vizită neașteptată a unei mame supărate că fiul ei a fost amendat cu 1000 de lei după ce a pus-o de un grătar, în față la Cvartet, în Piațeta de la Albina

La ușa autorului articolelor publicate de Suceava smartpress privind comportamentul unor tineri din cartierul George Enescu, care în dimineața zilei de 22 decembrie a.c., în stare vădită de ebrietate, au decis să adune niște calaburi și să pună de un grătar în piațeta din fața magazinului Albina, lângă crâșma de la demisol, a sunat, în această după amiază, o doamnă. Doamna cu cojoc și umbrelă s-a recomandat ca fiind mama unuia dintre ei, cu dorință vădită de a conversa despre subiect.

Autorul celor două texte publicate anterior, speriat de cojocul doamnei și mai ale de umbrela acesteia, i-a închis ușa în nas. Nu va ști deocamdată ce a vrut doamna, mamă a unuia dintre cei doi inițiatori ai grătarului, să transmită pe casa scării,  o invitație în locuință fiind exclusă. Nu va ști deocamdată cine a oferit adresa exactă a autorului acelor două texte, de vreme ce doamna a venit țintită și a sunat, deși blocul are interfon, drept la ușa apartamentului unde locuiește acesta. Nu va ști deocamdată cine i-a oferit accesul pe casa scării și nu va ști deocamdată, a cărui fecior este mama revoltată.

În apărarea autorului acelor două texte, care a fost în dimineața duminicii de 22 decembrie a.c., martor și purtător de cuvânt al unor sute, poate peste o mie de proprietari ori locatari ai blocurilor din jurul piațetei de la Albina, spun doar că doamna, mămică a unuia dintre protagoniștii prefiguratului grătar, are de ce să fie supărată, fiindcă din bugetul familiei vor trebui transferați 1000 de lei în bugetul public, ca amendă, pentru năzbâtia copilului preferat.

Precum ați văzut la vremea respectivă, nu a fost făcut public numele persoanei care a anunțat evenimentul neplăcut la 112. Nu este vorba, în nici un caz, despre autorul articolului. Autorul doar i-a pozat pe cei doi tineri puși pe chef, martori fiind zeci de cetățeni enervați nu de gestul jurnalistului ci de atitudinea iresponsabilă a celor doi. Și nici numele eroilor nu a fost publicat în totalitate, pentru o minimă protecție a familiilor din care fac parte, protecție acum destrămată de intervenția în forță cumva, la ușa autorului,  a mamei cu cojoc și cu umbrelă, supărată pe lume și pe jurnalist mai ales,  că odrasla ei a devenit vedetă, nu la capitolul așa da, ci pentru că  s-a comportat public ignorând regulile elementare de conviețuire într-un oraș respectabil precum este municipiul Suceava.

Și pentru ca cititorii să nu creadă cumva că cei doi tineri care au fost amendați de către polițiștii suceveni sunt la prima tinerețe, puberi sau adolescenți care ar putea beneficia de îngăduință sub aspectul răspunderii juridice, menționăm că unul dintre ei are 22 de ani, celălalt 26 de ani.

La aceste vărste, cu ceva ani în urmă, tinerii erau demult bărbați, aveau armata făcută și mulți dintre ei erau însurați, cu nevastă și cu copii în bătătură, cu ciolanele deja antrenate de câțiva ani buni în câmpul muncii.

Doamna, mama unuia dintre cei doi băieți, poate să intre în legătură cu autorul articolului pe căile cunoscute: prin e-mail, prin poștă, prin orice alt canal de conversație dorește domnia sa, dar nu va fi niciodată acceptată o discuție pe casa scării, sâmbătă după amiază.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *