Oameni de afaceri și reprezentanți ai Ministerului Economiei din Bavaria – misiune economică în Bucovina. Suceava, prima destinație, în Romania, a delegației bavareze

20 de oameni de afaceri și reprezentanți ai Ministerului Economiei din Bavaria participă în această perioadă la o misiune economică în Bucovina pentru a realiza parteneriate și relații de afaceri cu firme din județul Suceava.
În această dimineață, în sala de conferințe a Muzeului Bucovinei, Consiliul Județean Suceava a organizat o întâlnire între delegația bavareză și reprezentanți ai unor firme din Suceava, Botoșani și din Cernăuți.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat prezența în Bucovina a delegației de oameni de afaceri și a reprezentanților Ministerului Economiei din Bavaria, transmițând că ”dorința noastră este să colaborăm cu partea germană, să facem investiții aici, acasă, să creăm locuri de muncă și să dezvoltăm parteneriate cu cei din Germania care au o experiență foarte vastă”.
De asemenea, președintele CJ Suceava a salutat prezența la întâlnire a oamenilor de afaceri din județul Botoșani și a reprezentanților firmelor din Regiunea Cernăuți. ”Putem vorbi așadar despre faptul ca s-a discutat despre valorificarea potențialului unei zone de circa 2 milioane de locuitori. Este încă o garanție că aceste întâlniri și discuțiile de ieri și de astăzi de la Suceava se vor concretiza foarte curând în colaborări între firme germane și firme din județele Suceava și Botoșani sau din Regiunea Cernăuți”.

Reprezentantul Ministerului Economiei din Munchen, directorul Martin Grossmann a mulțumit pentru primirea călduroasă și a făcut precizarea că deja se stabilesc contacte între cei 20 de oamenii de afaceri bavarezi și cei din Bucovina, precizând că ”este pentru prima dată când ne întâlnim și sunt convins că vom putea stabili contacte la cel mai bun nivel”.

La finalul întâlnirii, Gheorghe Flutur s-a arătat mulțumit de contactele deja stabilite precizând că ”firma Assist și reprezentanții unei firme germane au plecat să viziteze, să vadă ce se întâmplă aici, acasă la firma suceveană, iar aseară mi-a crescut inima când am văzut că profesorul Dimian și reprezentanți din Bavaria au stabilit teme de cercetare comune. Deci ceva începe să se întâmple, eu salut asta și nu ne vom opri aici. Vă mulțumim și vă mai așteptăm cu drag aici la noi în Bucovina, dragi prieteni și viitori parteneri bavarezi”.

Vizita delegației oamenilor de afaceri germani a continuat la o firma cu capital german din Gura Humorului, Osborn International, cu 155 de salariați, majoritatea fiind din această zonă.
Gheorghe Flutur a menționat că ”reprezentantul Osborn a fost un bun ambasador al Bucovinei, având aprecieri la superlativ în ceea ce privește profesionalismul și seriozitatea forței de muncă care poate fi găsită în zona, ospitalitatea sucevenilor și atracțiile turistice ale Bucovinei”.

Please follow and like us:

3 comentarii la „Oameni de afaceri și reprezentanți ai Ministerului Economiei din Bavaria – misiune economică în Bucovina. Suceava, prima destinație, în Romania, a delegației bavareze

 • 18 octombrie 2018 la 6:19
  Permalink

  Foarte buna ocazie ca bavarezii sa se intalnească pentru relatii de afaceri cu cernăutenii și botosănenii, adică cei care conteaza în discuție. Noi avem ”produs in Bucovina” din carne din Ungaria și lapte din Polonia și baci umflati cu pompa ca miliardarii de carton din anii 90, iar botoșănenii au produse cu certificat de tradiție, rețetă rezervată și unicitate și oameni în topul deținătorilor de mari averi. Și la Cernăuți există lume foarte înfiptă în afaceri și bogata și rafinată. Așadar, felicitari CJ Suceava si dlui Fluturi pentru grija lui față de altii! Muzeul să nu uite să le arate tunul și spada lui Ștefan cel Mare! Le poate pune bavarezilor și un pic de muzică rock din producția lui Petru I Mușat și ceva zicălași cu muzică populară tradițională națională bucovineană autentică agatârșo-cumană sau provenită de la alți cântăreți vestiți și altfel de cântat.

  Răspunde
 • 18 octombrie 2018 la 8:25
  Permalink

  Excelente observații,nu ai cum să nu fii de acord cu ele,altfel se vede și din poze că bavarezii sunt topiți după investiții la Bukowina,ca să întoarcă, în această manieră, contribuția domnului Flutur la dezvoltarea Bavariei,cu mai mulți ani în urmă,când i-a ajutat să-și drișcuiască cca una casă bavareză,de unde și-a tras și el bani de investiții în imobiliare,la Gura Humorului,în depozite precum și alte povestiri,cu excepția celor care se bazează,desigur,pe indemnizația sa de politician in diferite stări,funcții și grade de agregare. La fel,se vede cu ochiul liber cum i-a dus dumnealui la marile unități economice ale zonei,par foarte interesați să investească la mănăstiri,in context domnul Fl. a și menționat că nemții au lăudat calitatea deosebită a forței de muncă,fără precizări,urmând să vedem dacă nu cumva nemții,derutați,poate,si de tărășenia cu alegerile lor din Bavaria, unde merkelenii au obținut cel mai prost rezultat din 1950 încoace,s-au referit la forța de muncă adusă de domnul Lungu din Ukraina,ca să desăvârșească,cumva,opera de restaulare a calului de la cetate… (…in care „a restaula”,inseamnă,cf. pelasgi, a readuce calul in staulul sau la staulul din care a fugit din cauza degradării acelui staul ,în urma unor pertractări ale sucevenilor din șanțul cetății și în care pertractare=petrecere,cf. savant Dragușanul.ro)
  Dar absolut forte este observația dvs. cu privire la botoșăneni și cernăuțeni!
  Județul Botoșani,de care unii bukowineni subțiri,cu jderi mulți pe șale și la poale,cam râdeau ,au părăsit asocierea în participațiune în care s-au aflat împreună cu județele Vaslui si Suceava,in siajul propriei lor sărăcii ,în cromatica vie a festivalurilor sămănătorist-pășuniste,atât de invidiate și de vizate de către investitorii bavarezi,iar acuma aceeași bucovineni înjderați cam râd într-o parte,ca cânele la barabule șierbinți,alături de hulitul județ Teleorman,ca rampă de lansare înspre investițiile turcești,că Botoșaniul s-a dus la/înspre cei bogați…
  Cine nu crede,să se uite la ultimele clasamente date de INS din care se vede cum suntem noi la toartă cu Teleormanul la salarii,la alte cele,deoarece investițiile in festivaluri sunt ca investițiile de pe vremuri în industria grea cu ramura ei principala,construcția de masini: ele sunt mari (investițiile,desigur) sunt crâncene (cum altfel,când până și muzeul bagă bani în micționariatul din Șanțul Cetății,apoi CJ,CCB,OF a CJ al PDL și ,iaca,investitorii bavarezi…) dar rezultatele se văd mult mai tarziu,mult,cam așa cum se văd și în lovitura dată cu investiția de la groapa de gunoi de la Mestecaniș,unde nu mult și va începe să producă efectele scontate,atât de investirul G.Fl. cât și,ca să fim drepți,investitorul Ctl. Nec…
  Iar cernauțenii,ce să mai zicem:încă un tur de investiții cu sprijin fluturesc și o să-i învețe ukrainenii limba lor inclusiv pe morții din țintirimurile românești,nereformate,în sens patriotic ukrainean.
  Na zdrazviti,gospodin Giorgi!
  P.S. Deoarece am îndoieli,întreb: „groapa de gunoi”,ca investiție majoră ,se scrie cu majuscule la începătura sa,au cu minuscule,cel puțin până se știe un capăt cu ea?

  Răspunde
 • 18 octombrie 2018 la 10:26
  Permalink

  Personal as sustine sa se scrie ținand cont de mărime, a gropii, a investiției, a bătăii de joc și aprostiei, a tărășăniei. Adică numaidecât cu G,D,G: Groapa De Gunoi sau Groapa De Gunoaie sau Groapa Gunoaielor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *