OAMENI MUȘCAȚI DE ȘOBOLANI ÎNTR-UN BLOC DIN CARTIERUL OBCINI DIN SUCEAVA. O FEMEIE A AJUNS LA SPITAL. ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI CERE AVIZUL TUTUROR LOCATARILOR PENTRU O CAMPANIE DE DERATIZARE

Un apel concret către municipalitate adresat de un cetățean al municipiului Suceava, bun plătitor de impozite, bun familist, fără restanțe la întreținere și fără pretenții de la municipalitate decât din an în paște, cum se spune. Care sunt metodele de eradicare a șobolanilor din blocurile altcândva considerate luxoase de la intrarea în cartierul Obcini. Este întrebarea adresată de un bărbat de 50 de ani, mușcat de un șobolan la etajul 3 al unui bloc de pe strada Rulmentului, nr.2, scara A. Soția lui a fost de asemenea mușcată de rozătorul ce a pus stăpânire pe casa scării, în după amiaza zilei de marți, 28 august, fix în urmă cu o săptămână și are  nevoie în continuare de îngrijiri medicale, injecții și tratamente cu antibiotice. Evenimentul este clar relatat de bărbatul care a fost primul atacat de șobolanul care a intrat pe casa scării:

”Coboram pe scara de la șarpantă și la un moment dat am simțit o mușcătură deasupra gleznei piciorului drept. Când am coborât ochii, am văzut un șobolan ce se aruncase asupra mea, cel mai probabil dintr-un ghiveci de flori aflat alături. Nici nu s-a sinchisit să fugă din preajmă, după ce l-am scuturat de pe picior. Am intrat în apartament, să caut ceva cu care să neutralizez animalul agresor. Până să ies din casă, soția mea, care tocmai urca treptele scării, sprijinindu-se de balustradă, a fost la rândul ei atacată, șobolanul înfingându-și colții mult mai adânc în antebrațul drept al ei. Când am ieșit din apartament, am dibuit șobolanul și l-am „neutralizat”, din câteva lovituri. Soția, mai grav mușcată de animal, a ajuns la Urgențe, la Spitalul Județean. A primit o injecție antitetanos și vaccin antirabic, într-o schemă de 5 injecții, una pe zi. I s-a dispus și administrarea de medicamente antibiotice pentru contracararea efectelor mușcăturii”.

Bărbatul a făcut demersuri pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple în blocurile considerate altcumva curate din zona în care locuiește – cele de la intrarea în cartierul Obcini. Prima dată s-a adresat Asociației de proprietari 23-27 (cea mai mare asociație de proprietari din Suceava, cum le place administratorilor și președinților să o prezinte), din care face parte cerând să se ia măsuri pentru eliminarea șobolanilor din condominiu. De acolo a primit un răspuns de-a dreptul dezarmant: este nevoie de o cerere scrisă semnată de majoritatea proprietarilor de pe fiecare scară de bloc, prin care să se solicite acest lucru.

Locatarii s-au conformat și au strâns semnături pentru eliminarea șobolanilor din zonă. Hârtia plină de semnături a fost transmisă Asociației de proprietari 23-27 și nutresc speranța că acest mesaj va ajunge la Primărie pentru a fi rezolvată problema deratizării în cartierul Obcini.

 

Please follow and like us:

One thought on “OAMENI MUȘCAȚI DE ȘOBOLANI ÎNTR-UN BLOC DIN CARTIERUL OBCINI DIN SUCEAVA. O FEMEIE A AJUNS LA SPITAL. ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI CERE AVIZUL TUTUROR LOCATARILOR PENTRU O CAMPANIE DE DERATIZARE

  • 5 septembrie 2018 la 7:38
    Permalink

    Am auzit ca sunt sobolani care fac servicii la comanda. Platesti si el executa. Poate ca oamenii muscati au fost atacati tocmai pentru ca sunt prea buni platitori de impozite si prea buni familisti. Acuma eu nu stiu ce sa zic ca nu ma pricep dar daca este taman asa? Sotia domnului cati ani are? daca are vreun dusman?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *