Actualitate

Obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, cu nume de mărci celebre, confiscate în târgurile de la Vicovu de Sus și Cumpărătura

În cursul zilei de ieri, 6 mai a.c., lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  din cadrul IPJ Suceava, în baza planului de acțiune aprobat de comanda unităţii și cu ocazia desfășurării operațiunii ”FAKE STAR 3” pentru prevenirea și combaterea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardele unor branduri de renume precum şi a unor informaţii existente la nivelul acestui serviciu, au acţionat în târgul de la Vicovu de Sus dar și în târgul de mașini de la  Cumpărătura  unde au surprins mai mulți comercianți care ofereau spre vânzare încălțăminte și obiecte vestimentare contrafăcute:

Astfel, P.M., în vârstă de 39 ani, oferea spre comercializare în incinta târgului auto de la Cumpărătura, încălțăminte inscripţionate cu marca: NIKE fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 60.000 lei.

N.V., în vârstă de 62 ani,  oferea spre comercializare în incinta pieței agroalimentare din orașul Vicovu de Sus, obiecte vestimentare inscripționate cu mărcile: JORDAN AIR și HUGO BOSS, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 2.600 lei.

V.D., în vârstă de 46 ani, oferea spre comercializare în incinta pieței agroalimentare din orașul Vicovu de Sus obiecte vestimentare inscripționate cu marca JORDAN AIR fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 2.000 lei.

Persoanele au fost depistate în flagrant în timp ce ofereau spre comercializare produsele, cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, în cauză fiind întocmite  dosare  penale, în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *