Obiecte vestimentare purtând nume de mărci celebre contrafăcute, captură de peste 25 de mii de lei la comercianți din Centrul Chinezesc, Bazar și Piața Mică

În data de 21.04.2021, în baza informațiilor deținute la nivelul serviciului, polițiștii din cadrul Serviciului de investigare a criminalității economice al IPJ Suceava împreună cu lucrători din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași, în baza planului de acţiune, aprobat de comanda unităţii şi a unor informaţii existente la nivelul acestui serviciu, au acționat pe raza municipiului Suceava, ocazie cu care au constatat mai multe încălcări ale legii la firme din oraș.

Polițiștii au constatat că SC MODA SRL  expunea spre comercializare la punctul de lucru Magazin Chinezesc situat în municipiul Suceava Str. Ștefan cel Mare, obiecte vestimentare având inscripționate mărcile: „KARL LAGERFELD, JORDAN AIR, EMPORIO ARMANI, ADIDAS, PALM ANGELS, GIVENCHY, VAGABOND, SCARFACE”, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse reprezentând obiecte vestimentare, în valoare de 18.250 lei.

De asemenea, Cătălin L., de 37, ani, expunea spre comercializare în Complexul Comercial Bazar din municipiul Suceava, obiecte vestimentare având inscripționate marca „VAGABOND” fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse reprezentând obiecte vestimentare, în valoare de 2.100 lei.

Un  alt bărbat, Florin C., de 43 ani,  expunea spre comercializare în Piața Agroalimentară George Enescu, spațiul comercial denumit LIGIA, obiecte vestimentare și accesorii purtând inscripționate cu mărcile „Yves Saint Lauren, U.S. POLO ASSN, BALENCIAGA, CHANEL” fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse reprezentând obiecte vestimentare, în valoare de 2.450 lei.

Iulian A., de 37 ani, expunea spre comercializare în Piața Agroalimentară George Enescu, spațiul comercial, obiecte vestimentare și accesorii purtând inscripționate cu mărcile „MONCLER, GUESS, PALM ANGELS, KARL LAGERFELD, MOSCHINO, GUCCI și BALENCIAGA” fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse reprezentând obiecte vestimentare, în valoare de 5.200 lei.

Persoanele a fost depistate în flagrant, cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, în cauză fiind întocmite  dosare  penale, în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.