Odiseea unor prieteni cheflii din Dorna Arini. Au făcut ravagii prin sat cu jeep-ul cu numere false, s-au accidentat unul pe altul și au ajuns unul la spital, celălalt în arest

IPJ Suceava a anunțat că au fost efectuate cercetări suplimentare privind un eveniment rutier petrecut luni seară, în comuna Dorna Arini, soldat cu răniți. S-a stabilit că nu a fost doar un eveniment, ci o suită de evenimente.  S-a stabilit că în după amiaza zilei de luni, în jurul orei 16.00, Ionuţ-Vasile N., de 30 de ani, localnic, împreună cu victima anunțată, Iulian-Petrică O., au ieșit în sat au consumat băuturi alcoolice în mai multe locaţii.

 În jurul orei 21.00, cei doi s-au deplasat la domiciliul celui dintâi, unde acesta s-a urcat la volanul unui Jeep, pentru a-l conduce pe Iulian-Petrică O. la domiciliul său.

În timp ce Ionuţ-Vasile conducea Jeep-ul pe drumul comunal Pârâul Ortoii, la un moment dat a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un gard din lemn, rămânând blocat în şanţ.

Cei doi au ieșit din mașină pornind către un prieten din localitate, pentru a-i solicita acestuia să-i ajute cu un tractor forestier să scoată autoturismul din şanţ.

De acolo, Iulian Petrică O. a pornit spre domiciliul său în calitate de pieton, pe partea carosabilă.           

Ionuţ-Vasile N., după ce a scos Jeep-ul din şanţ cu ajutorul unui tractor forestier adus de un  amic recomandat de prietenul vizitat anterior, fiind însoţit de către acesta, a pornit mașina  pe drumul comunal Pârâul Ortoii spre DN 17 B, iar când l-a ajuns din urmă pe prietenul de pahar  Iulian-Petrică O., care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă, la lovit în plin.

După impact, Ionuţ-Vasile N. l-a luat pe Iulian-Petrică O. în Jeep şi l-a transportat la domiciliul său, fără a mai anunţa organele de poliţie. Ulterior, concubina victimei a solicitat prin 112 o ambulanţă pentru a-i acorda acestuia îngrijiri medicale, declarându-le cadrelor medicale că Iulian-Petrică O. a fost victima unei agresiuni.

În urma efectuării verificărilor privind autoturismul condus de Ionuț-Vasile N., s-a constatat că acesta nu este înmatriculat, iar nr. de înmatriculare pe care acesta îl avea aplicat este fals.

Față de Ionuț-Vasile N. s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introdus în CRAP al IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Vatra Dornei, cu propunerea măsurii de arestare preventivă.

În cauză s-a întocmit dosar penal și s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracțiunilor de: „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, „Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, „Vătămare corporală din culpă” şi „Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *