OPERAȚIE ÎN PREMIERĂ MINIM INVAZIVĂ LA GLEZNĂ, LA SPITALUL JUDEȚEAN. DOCTORUL FLORIN RAMADANI DIN AUSTRIA A SUPERVIZAT INTERVENȚIA CHIRURGICALĂ

Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost astăzi locul în care s-a realizat, în premieră, o intervenție chirurgicală de maximă importanță în domeniul ortopediei cu mijloace minim invazive, în zona gleznei. Este vorba despre o operație realizată de o echipă coordonată de doctorul Florin Ramadani de la Clinica Wels-Grieskirchen din Austria, din care au făcut parte medici de la Spitalul Județean din Suceava precum și de la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.

Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava a fost cel care a făcut oficiile de gazdă pentru conferința de presă ce a avut loc astăzi de dimineață. Profesorul doctor Florin Ramadani, șef de secție ortopedie la spitalul din Austria, unitate medicală cu mai mulți pacienți dar cu mai puțin personal, cum a spus, mai în glumă, mai în serios directorul Rîmbu, este de origine albaneză și a urmat studiile medicale în România anilor 80. Profesorul Ramadani vorbește limba română de parcă ar fi de-al nostru și se comportă ca atare. Și demonstrează că este al nostru, fiindcă foarte multe proiecte pe care le-a promovat sunt legate de spitalele din România, din Iași și acum, de la Suceava.

Doctorul din Austria va putea deveni director medical la Clinica Wels-Grieskirchen. Dar nu ezită să aprecieze ce se face în cadrul actului medical, la Spitalul din Suceava. A transmis direct constatarea lui, cu o importantă valoare: ”Este spitalul cel mai frumos și cel mai practic pe care l-am văzut în România”. Doctorul Florin Ramadani l-a felicitat pe Vasile Rîmbu pentru ceea ce face ca manager al unității spitalicești, dar și pe tânăra echipă de doctori ortopezi suceveni care colaborează excelent cu colegii lor de la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.

Artroscopia la gleznă, operația în premieră realizată la Spitalul din Suceava a fost făcută la o pacientă de 41 de ani, doctorul Răzvan Bandac, șeful secției de Ortopedie și traumatologie fiind cel care a oferit o nouă ”surpriză plăcută”, a apreciat managerul Vasile Rîmbu, prin abordarea de către echipa de medici a unei astfel de intervenții chirurgicale în premieră. De precizat că operația a fost făcută de doctorul Răzvan Bandac, asistat de doctorul Florin Ramadani de la Clinica Wels-Grieskirchen din Austria, în colaborare cu medicii Dan Cionca şi Daniel Ciupilan de la Spitalul Universitar “Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Doctorul Răzvan Bandac, șef al Secției de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean și-a exprimat speranța că profesorul Ramadani va dori să continuie colaborarea cu unitatea spitalicească din Suceava și în viitor.
“Artroscopia de gleznă este o procedură minim invazivă prin care se rezolvă sau se poate face, în scop explorator, diagnosticarea anumitor afecţiuni, precum sinovita, artroza de gleznă, modificările degenerative, dar în acelaşi timp prin aceeaşi tehnică ca şi la genunchi se pot rezolva, cu ajutorul unui instrumentar specific minim invaziv, problemele din care derivă toate disfuncţionalităţile şi simptomatologia acelui pacient, respectiv rezecţia osteofitelor, montajul articular, lavajul, adică toate problemele inflamatorii sau secundar degenerative care pot aduce nişte probleme serioase pentru pacient”, a arătat doctorul Răzvan Bandac.
El a anunţat că o a doua intervenţie chirurgicală de acest tip va avea loc în cursul dimineţii de mâine, fiind selectat încă un pacient cu leziune artrozică la gleznă.
Florin Ramadani, profesorul doctor de la Clinica Wels-Grieskirchen din Austria, a început colaborarea în România cu o clinică din Timişoara, continuând cu Clinica de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Universitar “Sf Spiridon” din Iaşi. El a arătat că a fost “surprins pozitiv” la Spitalul din Suceava unde a găsit un sprijin enorm din partea managerului Vasile Rîmbu. ” Sper să nu fie prima, ultima şi singura colaborare. Este spitalul este cel mai frumos pe care l-am văzut în România ” a transmis doctorul Florin Ramadani. Cât privește Clinica Wels-Grieskirchen unde lucrează, el consideră că este una dintr cele mai moderne din Europa doar în Clinica de Ortopedie şi Traumatologie a spitalului fiind făcute peste 6800 de operaţii pe an.

El prefigurează ca în viitor, printr-un parteneriat de colaborare, să se facă la Suceava şi intervenţii pentru traumatisme de bazin, cazurile de acest tip să poată fi rezolvate chirurgical la Suceava.
Profesorul doctor Florin Ramadani a arătat că intervențiile chirurgicale minim invazive în domeniu se realizează în Austria de 20 de ani. Acolo toți cetățenii beneficiază de asistență mnedicală gratuită. Pentru un cetățean străin însă, o astfel de operație costă între 8000 și 12.000 de euro. Nu este o sumă foarte mare, în condițiile în care o zi de spitalizare costă 850 de euro. Doctorul Ramadani a arătat că, de fiecare dată când are un pacient România care trebuie operat, renunță la onorariul propriu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *