Opinia primarul Sucevei, Ion Lungu: ”Șcheia este în zona metropolitană, nu trebuie declarații pe propria răspundere. Să nu mai ajungem de râsul lumii cum am mai fost în ultima perioadă”

Problema declarației pe proprie răspundere necesară pentru a intra din Suceava în Șcheia ori de a veni din Șcheia în Suceava este, din punctul de vedere al primarului municipiului reședință de județ una care nu ar fi trebuit să existe. Iar aceste declarații nu trebuie să fie completate.

El a transmis printr-o declarație de presă video că,  din punctul său de vedere nu trebuie declarații pe propria răspundere pentru comuna Șcheia pentru că, chiar dacă această localitate nu  a aderat la zona metropolitană Suceava, din punct de vedere geografic comuna Șcheia este în perimetrul zonei metropolitane pentru că se încadrează în cei 20 de kilometri stabiliți pentru zona metropolitană Suceava și cei 30 de kilometri pe care îi prevede legislația în vigoare pentru zone metropolitane. El a arătat că se discută situația juridică a zonei metropolitane. ”Spre comparație, cum am spune că până în anul 2007, când România a devenit membru al Uniunii Europene, România nu făcea parte din Europa. A făcut și face parte din Europa doar că nu aderase la Uniunea Europeană, nu era membră UE. Concluzionez: Șcheia este în zona metropolitană, din punctul meu de vedere nu trebuie aceste declarații pe propria răspundere”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a declarat că a  făcut ceea ce trebuia să facă: ”M-am adresat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care primarul municipiului reședință de județ nu este membru, am fost până acum zece ani dar s-a modificat legea și am fost scoși. M-am adresat domnului prefect în calitatea lui de președinte al acestui for în cursul zilei de luni și i-am comunicat punctul meu de vedere. Tot ieri am avut o discuție cu domnul președinte al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, vicepreședintele acestui for și am înțeles de la el că va trimite astăzi, după o discuție cu ministrul de Interne Marcel Vela, o solicitare la Guvern și sper ca această problemă să se rezolve.”

Ion Lungu a subliniat că nu este normal ca cetățenii din comuna Șcheia să completeze această declarație pe proprie răspundere, plus că este vorba despre o anomalie, cei de la Stroiești, care sunt în zona metropolitană, vin fără declarație la Suceava dar trec prin Șcheia, pentru care ar trebui să depună declarație.

”O altă anomalie care se întâmplă în orașul nostru: cetățenii din cartierul Obcine ar trebui să completeze declarație pe proprie răspundere când merg la un magazin, să facă cumpărături. Acest lucru, la fel, nu este posibil. Eu sper să se corecteze cât mai repede această anomalie, să nu mai ajungem de râsul lumii cum am mai fost în anumite situații în ultima perioadă. Municipiul Suceava este capitala zonei metropolitane, iar ca să circuli prin municipiul Suceava îți trebuie declarație pe propria răspundere. Este o anomalie care sper să se repare cât mai repede”, a conchis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *