Opt bătăuși din Comănești au umplut ieri celulele din arestul IPJ Suceava

Centrul de Arest Preventiv al IPJ Suceava a devenit neîncâpător ieri după ce au fost introduși după gratii opt bătăuși din Comănești, la care s-au adăugat încă șase indivizi, ”pescuiți” din alte localități ale județului.

Astfel, în 04.10.2022, în jurul orei 20:40, polițiștii Secției de Poliție Rurală  5 Dărmănești au fost sesizați de către o femeie din sat Humoreni, comuna Comănești, despre faptul că în zona drumului public din localitate este un scandal între mai multe persoane.

La fața locului s-au deplasat echiajele din cadrul S.P.R. 5 Dărmănești, cu sprijinul unui echipaj de jandarmi.

S-a stabilit că la data de 04.10.2022, orele 19:30, doi bărbați (șofer și pasager) se aflau într-un autoturism în centrul localității Pîrteștii de Jos și au fost șicanați în trafic de către alte 3 autoturisme în care se aflau mai mulți bărbați, șicanându-se reciproc până în satul Humoreni, unde a avut loc o încăierare, lovindu-se și provocându-și distrugeri la elemente de caroserie auto.

Intervenția la eveniment s-a realizat de către lucrătorii de SPR5 Dărmănești, SPR9 Șcheia, Biroul Ordine Publică și Secția de Poliție Burdujeni, cu sprijinul unei grupe de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a unui echipaj de jandarmi. S-a reușit aplanarea conflictului, identificarea și luarea în custodie a participanților, precum și asigurarea accesului echipajului medical pentru acordarea de îngrijiri de specialitate, o singură persoană rămânând internată Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, fără a prezenta leziuni deosebite.

La fața locului s-a deplasat o echipă a Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, stabilindu-se participația fiecăreia dintre cele 9 persoane implicate în conflict.

În urma administrării probatoriului, organele judiciare din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au dispus măsura reținerii pentru 24 ore față de 8 suspecți, cu vârste cuprinse între 22 și 48 de ani, toți din comuna Comănești, față de fiecare efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare și distrugere.

Cei 8 bărbați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

IPJ Suceava a menționat că în total 14 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni au ajuns ieri în arestul IPJ Suceava, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate unităților de parchet competente pentru dispunerea unor măsuri procesual – penale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *