Ora Pământului: iluminatul public va fi oprit între orele 20.30 și 21.30 pe Bulevardul 1 Mai, între Primărie și Palatul de Justiție, anunță viceprimarul Lucian Harșovschi

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat  că astăzi, 27 martie, va fi oprit timp de o oră iluminatul public pe Bulevardul 1 Mai, de la 20.30, pe toată porțiunea din fața Primăriei și până la intersecția cu Aleea Trandafirilor – înaintea Palatului de Justiție. Această decizie s-a luat la nivelul municipalității pentru a marca Ora Pământului. Se știe că din noaptea care urmează, România va trece la ora de vară, ceasurile urmând a fi date cu o oră înainte.

”Ultima sâmbătă din luna martie marchează, în fiecare an, Ora Pământului.

Ora în care stingem luminile și oferim o binemeritată pauză planetei. Ora care ne reamintește responsabilitatea și grija pe care le avem față de Pământ.

Suceava ia parte la cel mai mare eveniment de mediu, iar în intervalul orar 20:30 – 21:30, iluminatul public pe toată porțiunea din fața primăriei, Bulevardul 1 Mai, până la intersecția cu Aleea Trandafirilor va fi oprit.

Fie că sunteți acasă sau la serviciu, vă îndemn și pe voi să faceți același lucru, preț de o oră, să luați și să oferiți o pauză planetei prin stingerea luminilor.

De asemenea, este și un moment al conștientizării. Nu doar o oră pe an trebuie să avem grijă de mediul înconjurător, ci zi de zi.

Municipiul Suceava face deja parte din rândul orașelor prietenoase cu mediul, iar una dintre măsurile luate de Primăria Suceava în acest sens o reprezintă înlocuirea întregului sistem de iluminat clasic, cu corpuri tip LED, energie verde (3843 lămpi iluminat stradal și peste 9200 de lămpi în 22 de unități școlare).

Protejăm natura și trăim în armonie cu aceasta, gândindu-ne și la viitorul copiilor noștri.

Responsabili și sănătoși”, a transmis viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *