”Ora Poveștilor” la Biblioteca Județeană ”I.G.Sbiera”, proiect pentru copiii din Suceava, în fiecare joi de la 13.30

”Ora Poveștilor” este denumită o nouă inițiativă a Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera” care, în parteneriat cu Palatul Copiilor din Suceava, lucrează pentru a lămuri copiii că lectura textului scris, citit sau ascultat,  poate fi cel puțin la  fel de plăcută, ca alternativă la provocările curente de pe rețelele de socializare sau, de ce nu, pot să devină complementare și folositoare în ansamblu.

Profesorul Gabriel Cărăbuș, directorul Bibliotecii Bucovinei transmite că în fiecare zi de joi a săptămânii, începând cu ora 13.30, la Secția de împrumut pentru copii a Bibliotecii, începe ”Ora Poveștilor”.

Potrivit unui comunicat transmis de instituția culturală suceveană,  „Ora Poveștilor este un program desfășurat în parteneriat cu Palatul Copiilor Suceava ce urmărește să trezească în sufletele avide de cunoaștere ale copiilor dorința de a se apropia de carte, dorința de a citi, respectul față de carte și încurajarea exprimării libere.

Pentru copii, dezvoltarea unei bune competenţe de lectură este esenţială, iar accesul liber la lectură şi, pe această bază, la informare şi cunoaştere, se impune în societatea modernă ca unul dintre drepturile fundamentale ale copilului.

Copilăria, adolescenţa şi post-adolescenţa sunt perioade optime ale învăţării, iar copilul-cititor de azi va deveni adultul-cititor de mâine.

Vârsta copilăriei este cea mai favorabilă perioadă pentru acumularea unor impresii puternice, este vârsta imaginației, a visării și a jocului. Lectura influențează formarea personalității copilului, educația și cunoașterea, iar abilităţile de lectură deprinse în copilărie devin o pasiune pentru tot restul vieţii”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *